Poveži se s nama

Vijesti

Gradonačelnik će imati jednog zamjenika, smanjuje se broj vijećnika i njihove naknade…

Grad je najavio sjednicu Gradskog vijeća. Ovoga puta na njoj će se naći 12 točaka

Objavljeno

vijece replika

Grad Velika Gorica sazvao je 25. sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 2. ožujka u 9 sati. Na dnevnom redu naći će se i izmjena statuta Grada te poslovnika gradskog vijeća. Promjene se odnose na smanjenje broja članova Gradskog vijeća s 31 na 27 vijećnika, a glasat će i o visini naknade za rad vijećnika te članovima stalnih i povremenih radnih tijela Gradskog vijeća.

– Članak propisuje da u gradovima s više od 60 tisuća stanovnika neto naknada ne može na godišnjoj razini iznositi više od 13 tisuća kuna po članu predstavničkog tijela. Također je propisano da se naknada za predsjednika predstavničkog tijela može odrediti u iznosu uvećanom za najviše 50 posto, a za potpredsjednike u iznosu uvećanom za najviše 30 posto od pripadajuće naknade za vijećnika – stoji u obrazloženju ove točke dnevnog reda.

Nadalje, značajna izmjena je i smanjenje broja zamjenika gradonačelnika koje grad može imati obzirom na broj stanovnika. Prema tome, umjesto dosadašnja dva zamjenika, gradonačelnik će imati samo jednog. Također je propisana i  obveza javnog objavljivanja informacija o trošenju proračunskih sredstava na mrežnim stranicama tako da te informacije budu lako dostupne i pretražive.

Na dnevnom redu je, među ostalim, i prijedlog odluke o uvođenju mjera za pomoć gospodarskim subjektima pogođenim posebnim okolnostima uzrokovanih pandemijom COVID-19 za 2021. godinu.

CityTV

VIDEO Intervju tjedna – gost Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj VG brass festivala

Ove godine očekuje nas jubilarni 15.Velikogorički brass festival…

Objavljeno

on

Akademski trubač, inače profesor trube u Umjetničkoj školi Franje Lučića i umjetnički ravnatelj VGbrass festivala ispričao nam je svoj put glazbenika te kako je biti profesor, a prisjetili smo se i početaka festivala. Koliko je umjetnika prošlo u ovih 15 godina, koji su bili najupečatljiviji nastupi, anegdote te što nas čeka na ovogodišnjem izdanju…postoji li plan B s obzirom na epidemiološku situaciju. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

Vijesti

Policija tijekom vikenda pojačano nadzire promet

Sve zaustavljene vozače čeka alkotest

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 26. veljače do 1. ožujka, na goričkom području policija je pojačano kontrolirati promet, a najavili su i akcije Alkohol i droge te Brzina. Sva zaustavljene vozače policajci će alkotestirati, a kažnjavat će i prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece.

– Policijski službenici će sankcionirati i ostale prometne prekršaje, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

Ugostitelji od ponedjeljka mogu otvoriti terase, a dozvoljeni su i treninzi u zatvorenim prostorima

Objavljeno

on

Na današnjoj sjednici Vlade RH u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, premijer Andrej Plenković najavio je popuštanje nekih mjera. Od ponedjeljka, 1. ožujka, će tako ugostitelji moći otvoriti terase, a dozvoljeni će biti i treninzi u zatvorenim prostorima, kazao je premijer.

– I dalje moramo zadržati veliki oprez. Danas smo uz Dansku zemlja koja ima najmanju incidenciju zemalja u EU što se tiče novih zaraza. Dobro je da je smanjen broj novozaraženih i hospitaliziranih, onih na respiratorima, preminulih, onih u samoizolaciji… – kazao je Plenković.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno