Poveži se s nama

HOTNEWS

Gradonačelnik Barišić: “Nedopustivo je da Velika Gorica ima jedno od najskupljih grijanja”

Objavljeno

Reakcije na priču o visokim računima za grijanje u Velikoj Gorici, koju je prije dva dana pokrenuo Cityportal, i dalje pristižu. Priopćenjem se tako danas oglasila i gradska vlast koja odgovornost za visoke račune iz HEP Toplinarstva vidi u bivšoj SDP-ovoj Vladi.

 

“Nakon prošlogodišnjih problema i negativnih iskustava Grad Velika Gorica odmah je sazvao sastanak s HEP-om te smo od najviših razina tražili odgovore i rješenja za probleme koji su snašli naše građane”, podsjećaju iz Grada.

 

“Visoke cijene grijanja koje su ponovno ove zime glavni problem naših sugrađana, rezultat su loših odluka bivše SDP-ove Vlade, koja je oduzela Gradovima pravo odlučivanja o regulaciji cijena i time omogućila HEP-u da radi što želi. Nedopustivo je da Velika Gorica ima jedno od najskupljih grijanja, dok primjerice, Grad Zagreb, za isti sustav grijanja izdvaja puno manje novca. Pokušali smo s prethodnom upravom HEP-a rješavati problem, no nije išlo. Obećanje kako će grijanje pojeftiniti prelaskom na plin, bilo je, nažalost, samo obećanje. Apeliram na novu Vladu i nadam se boljoj i pravednijoj suradnji te mjerama koje će pomoći građanima, a ne potaknuti samovolju HEP-a i neopravdano dizanje cijena”, naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

U svom priopćenju, Gradska uprava navodi dva ključna cilja rješavanja problema grijanja u Velikoj Gorici: nastaviti s energetskom obnovom zgrada i inzistirati na promjeni zakona koji će omogućiti reguliranje cijena i onemogućavanje samovolje HEP-a u kreiranju istih.

 

“Zajedno s Gradskim stambenim gospodarstvom, Grad Velika Gorica je krenuo u sveobuhvatni i visoko vrijedni projekt energetske obnove. Ovakvi radovi građanima će donijeti manje račune te topliji dom, a potvrda učinkovitosti projekta dobivena je od stanara zgrade Vodotornja koji su osjetili uštede i pogodnosti ostvarene energetskom obnovom. Grad će od Uprave HEP Toplinarstva tražiti nove izračune za zgrade koje su energetski obnovljene, jer manjom isporučenom toplinskom energijom utječe se na smanjenje fiksnog dijela računa za grijanje, te samo na osnovu toga moguće je smanjenje računa za oko 40 posto”, objasnili su iz Gradske uprave.

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno