Poveži se s nama

HOTNEWS

Građanima starijim od 50 godina edukacija ili asistent koji će ih voditi kroz digitalno doba

Dogodio se veliki nerazmjer između poslovnih vještina koje se danas traže i vještina koje su starije osobe usvojile kroz formalnu naobrazbu

Objavljeno

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je potporu od 50 tisuća kuna Centru za kvalitetu života ‘Forum 50+‘, za obrazovanje ljudi starijih od 50 godina u području informacijskih tehnologija. Predsjednik Udruge Ivan Svetopetrić kaže kako se jednokratnom podrškom povećavaju ljudski i tehnički kapaciteti Foruma 50+ u svrhu digitalnog uključivanja većeg broja starijih osoba.

Njima će se omogućiti edukacija ili će im se dodijeliti asistent za plaćanje obaveza (Banking), korištenje platforme E Građanin (uprava, pravosuđe, MUP, javno savjetovanje), komunikaciju sa liječnikom obiteljske medicine, naručivanje i predbilježbe specijalističkim pregledima, dostupnost medijima i komunikacije s obitelji i prijateljima.

“Zbog brzog razvoja informacijske tehnologije, na koje se uvelike oslanja društvo, dogodio se veliki nerazmjer između poslovnih vještina koje se danas traže i vještina koje su starije osobe usvojile kroz formalnu naobrazbu”, ističe Svetopetrić.

Projekt će se provoditi na području grada Velike Gorice te općina Orle, Dubrava, Krašić, Žumberak, Pokupsko i Brckovljani.

 

 

HOTNEWS

Goričanki Snježani Dianežević titula prve pratilje najuzornije seoske žene još godinu dana

21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu je otkazan, a titula prošlogodišnjim dobitnicama produžena je na još jednu godinu

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Pitomači je otkazan, a titula najuzornijoj i njenim pratiljama produžena je na još jednu godinu prošlogodišnjim pobjednicama, rečeno je na konferenciji za medije koju je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”. Tako Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije ostaje Najuzornija hrvatska seoska žena, Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije prva pratilja, a Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije ostaje druga pratilja.

– U različitim razgovorima i nastojanjima političara da naglase važnost seoske žene i njezinu ulogu u proizvodnji hrane i važnosti za razvoj sela i seoskog područja, odlučili su da se Svjetski dan seoskih žena obilježava 15. listopada svake godine, odnosno dan prije obilježavanja Svjetskog dana hrane. To samo po sebi govori koliko su žene važne kako za proizvodnju hrane, tako i za očuvanje ruralnog prostora. Mi smo to u Županiji prepoznali prije 20 godina i pokrenuli taj projekt, kojemu je cilj oduvijek bio, a i bit će, afirmirati hrvatsku seosku ženu, promicati njezine vrijednosti i važnosti, kvalitetu života na hrvatskom selu te sačuvati i promicati vrijednosti obitelji – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Med, igračke, prirodna kozmetika, rukotvorine…domaće proizvode nabavite na Gospodarskom sajmu

Objavljeno

on

U sklopu 19. Gastro Turopolja u petak se otvara 2. Gospodarski sajam, koji će trajati do 11. listopada. Na njemu će se moći pronaći proizvodi i rukotvorine domaćih obrtnika. Na platou oko Muzeja Turopolje svoje će proizvode predstaviti 26 velikogoričkih obrtnika. U ponudi su proizvodi od meda, sirevi, domaći kolači, likeri, šamponi, kozmetika, te drugi suveniri, rukotvorine, nakit, ukrasi, dekoracije od umjetnog cvijeća, voće, povrće…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Alkohol, droge, brzina… Policija najavila nove akcije

Objavljeno

on

Policija će tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”. Alkotestirat će sve zaustavljene vozače te sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaje vozača prema pješacima, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno