Poveži se s nama

Najave

Korištenju pametnih telefona i tableta naučit će starije građane

Na ‘Malu školu pametnog telefona’ mogu se prijaviti stariji od 50 godina i tako saznati kako koristiti brojne aplikacije te pronaći željene sadržaje na internetu

Objavljeno

Centar za kvalitetu života Forum 50+ u rujnu organizira radionice korištenja pametnog telefona i tableta. Osim osnovnih aplikacija te postavki uređaja kao što su fotografiranje, pozivi i poruke, polaznici će naučiti i kako koristiti internet kako bi došli do željenih sadržaja poput vijesti, kuharica, vremenske prognoze, sportskih rezultata ili kako gledati vijesti i ‘sapunice’ te slušati omiljenu glazbu i pročitati knjigu.

“Riječ je o radionicama na kojima možete naučiti osnove, ali i puno više o rukovanju pametnim telefonima – konfiguraciji uređaja te njihovoj uporabi. Naučit će i koristiti se aplikacijama koje se bave zdravstvenim dobrostanjem korisnika, pronaći informacije o bankama, bankomatima, dežurnim trgovinama, dežurnim ambulantama i vožnji javnim prijevozom”, ističe predsjednik udruge Forum 50+ Ivan Svetopetrić i dodaje kako je radionica ‘Mala škola pametnog telefona za starije’ besplatna.

Foto: vistaspringsliving.com

Oni računalno radoznaliji, naučit će pak, aktivirati aplikacije društvenih mreža, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, ali i cijeli niz aplikacija prema afinitetima pojedine osobe.

“Ako ste zainteresirani, prijavite se na telefon 097 6312 550 radnim danom, ili putem maila info@forum50.hr”, poručuje predsjednik Svetopetrić te zaključuje da se starija populacija na taj način bolje uključuje u suvremeno društvo, prateći korak s tehnološkim procesima, uz kvalitetno provedeno vrijeme i druženje sa svojim vršnjacima.

Radionice počinju 13. rujna od 16 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj u Kurilovečkoj 48. Kako bi mogao sudjelovati na radionici, svaki sudionik treba imati svoj pametni telefon ili tablet uređaj.

Kultura

Ivanje u Novom Čiču posvećeno najmlađima

Radionice, čitanje priča za djecu, šatorski kamp i još mnogo toga…

Objavljeno

on

Mještani Novog Čiča u subotu će proslaviti dan svog zaštitnika sv.Ivana Krstitelja. Na žalost, zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVID-19, Ivanje će se održati bez već naveliko poznate Međunarodne smotre folklora.

– S obzirom na to, ove godine smo ovu manifestaciju odlučili održati u skromnijem izdanju i posvetiti je najviše djeci – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Na prostoru Etno naselja Novo Čiče, održat će se različite radionice i čitanje priča za djecu, izvest će se predstava za djecu pod nazivom “Uzbuna u plastičnom carstvu “, a postavit će se i šatorski kamp i napuhanci kako bi se najmlađi što bolje zabavili.

– Naravno, pripremili smo i kraći tamburaški koncert članova tamburaške sekcije KUD ”ČIČE” Novo Čiče, a po prvi puta predstavit će se i sekcije osoba s invaliditetom, te će se predstaviti tamburaška i pjevačka sekcija – objašnjava Duvnjak.

Uz sve ove sadržaje, moći ćete uživati u domaćim gastro delicijama, a cijeli program počinje u 16:30 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Ogrankaši spremni za svjetsku folklorijadu u Rusiji! U nedjelju pozivaju na Ivanje

Na koncertu ćete imati prilike vidjeti program pripremljen za svjetsku folklorijadu u Rusiji….

Objavljeno

on

Na žalost, epidemija COVID-19 utjecala je na brojne manifestacije kao i rad kulturno-umjetničkih udruga, a među njima se našao i Ogranak Seljačke sloge Buševec koji je prošle godine trebao u punom sjaju proslaviti svoju stotu obljetnicu, kao i predstavljati Hrvatsku na svjetskoj folklorijadi u Rusiji.

No, ipak s poboljšanjem epidemiološke slike, na dug put kreću upravo idući tjedan. Sve ono što su pripremili i što će svijetu pokazati imat ćete priliku vidjeti u nedjelju na tradicionalnoj manifestaciji Ivanje u Buševcu, ali u nešto skromnijem izdanju.

– Željeli smo ipak razveseliti naše mještane i sve ljubitelje folklora te će ovaj puta na Ivanju nastupiti domaćini Ogranak Seljačke sloge Buševec i to sa programom kojim smo pripremili za folklorijadu u Rusiji. Predstavit ćemo se domaćoj publici sa koreografijama plesova iz Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine i premijerno ćemo izvesti koreografiju Podravine, a tamburaši će izvesti dva intermezza – priča nam Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Koncert će biti na ljetnoj pozornici iza mjesnog Društvenog doma s početkom u 20 sati.

– Dođite podržati našu folklornu reprezentaciju koja će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri folkloraša, a na kojoj će svoju kulturnu baštinu predstaviti 50-tak zemalja i koja će, sigurni smo, na dostojan način prezentirati svo bogatstvo hrvatske folklorne baštine – ističu iz Ogranka.

 

Nastavi čitati

Najave

Turistički vodiči, konobari, animatori…naučite kako sami procjeniti svoja znanja i vještine

Predavanje će biti organizirano u tri faze, a predavanje za sve polaznike će biti 30.lipnja…

Objavljeno

on

Razvojna agencija Vegora organizira set predavanja vezanih za validaciju vlastitih vještina vezanih za turizam organiziranih u sklopu projekta NESET. Na predavanjima će zainteresirani imati prilike naučiti kako sami procijeniti svoja znanja i vještine potrebne za obavljanje poslova u turizmu i to za zanimanja: turistički vodič, radnik na recepciji, konobar, animator u rekreaciji, sportu, kulturi.

Inače, predavanje će biti organizirano u tri faze i to predavanje za sve polaznike, rad u grupama po zanimanjima te individualni razgovor o samo-procjeni. Predavanje za sve polaznike će se održati 30. lipnja od 14 do 17 sati u Centru za posjetitelje.

– Ostala predavanja će biti dogovorena sa zainteresiranim polaznicima vezano za zainteresiranost po zanimanjima te se po završetku predavanja dobiva Uvjerenje o pohađanju, ističu iz Vegore te dodaju kako je cilj projekta pružanje transnacionalne podrške mladima u turizmu, stvaranje uvjeta za zapošljavanje i poduzetništvo u raznim oblicima turizma, osobito u alternativnim oblicima koji ne uključuju masovni turizam na moru ili na skijalištima.

Osim toga u pripremi je Platforma elektroničke podrške s materijalima za učenje, internacionalni portal za zapošljavanje za mlade u turizmu te podrška za poduzetnike u turizmu. Prijaviti se možete na linku OVDJE.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno