Poveži se s nama

HOTNEWS

Grad ove godine namjerava uložiti više od 29 milijuna kuna u izgradnju infrastrukture

Kreće gradnja Kučkog mosta i rotora na raskrižju Ljudevita Posavskog i Kolodvorske

Objavljeno

Grad Velika Gorica objavio je Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu. Prema njemu za izradu projektne dokumentacije, gradnju i nadzor izgradnje mosta u Kučama osigurano je 6 milijuna kuna, rekonstrukcije Vukomeričke ulice 4,24 milijuna, Porinove 2,63 milijuna i Ulice Petra Zrinskog 1,15 milijuna, a za gradnju i nadzor izgradnje kružnog toka na raskrižju ulica Ljudevita Posavskog i Kolodvorske 3,28 milijuna kuna.

Za izradu projektnih dokumentacija i parcelacijskih dokumentacija namjerava se uložiti 242 tisuće kuna. Riječ je o pješačko-biciklističkim stazama Velika Gorica – Mala Buna, Velika gorica – jezero Čiče i Novo Čiče – Staro Čiče.

Za građenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture , te nabavu opreme za javne površine, nerazvrstane ceste, groblja i javnu rasvjetu ove godine Grad namjerava utrošiti 29.322.500,00 kuna. Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Velike Gorice u 2018. godini težak je nešto više od 40 milijuna kuna.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno