Poveži se s nama

Vijesti

Grad nudi 500 kuna stipendije učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja

Dodijelit će se 30 stipendija za 38 različitih zanimanja

Objavljeno

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za stipendiranje učenika prvih razreda koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Riječ je o čak 38 zanimanja poput alatničar, armirač, autolakirer, elektromonter, elektroničar-mehaničar, zidar i zlatar. Natječaj je otvoren do 27. rujna, a prijaviti se mogu redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja, koji imaju prebivalište na području Grada Velike Gorice najmanje tri godine.

Grad će dodijeliti 30 stipendija. Stipendija će iznositi 500 kuna mjesečno i isplaćivat će se 10 mjeseci, počevši od 1. rujna.

Kriteriji za utvrđivanje liste prvenstva kandidata za dodjelu stipendije su opći uspjeh u sedmom i osmom razredu utvrđen na osnovi prosječne ocjene. Stipendija će se primati do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da stipendisti uspješno završe razred za koji su stipendirani i ne promijene prebivalište.

Više doznajte ovdje.

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Velikoj Mlaki

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba

Objavljeno

on

U četvrtak, 26. ožujka, u 19.20 sati u Velikoj Mlaki na raskrižju Zagrebačke ulice, Ulice Nikole Kramarića i Industrijske, sudarili su se Ford Focus crne boje i Audi zelene boje. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba.

– Kako bi se utvrdile okolnosti prometne nesreće, molimo svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili na 192 – mole iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno