Poveži se s nama

Kultura

Goričko Veleučilište centar izvrsnosti u optometriji

Riječ je o iznimno poželjnom kurikulumu usklađenom sa svjetskim trendovima na tržištu rada, koje je izrazito privlačno studentima iz cijele Europe

Objavljeno

U vijećnici Veleučilišta Velika Gorica danas je javnosti predstavljen projekt koji je u potpunosti financiran iz Europskog Socijalnog Fonda pod nazivom “Specijalistički diplomski stručni studij optometrije – Specialist Graduate Professional Study in Optometry”. Prvi je to studij master razine u Hrvatskoj, koji će zbog niže školarine i cjenovno konkurirati visokim učilištima u Europi sa sličnim studijskim programom.

Prodekan za međunarodnu suradnju i projekte, mag. ing. aeronaut. Alen Stranjik, voditelj projekta ispred VVG-a, istaknuo je kako je došlo vrijeme da se poveća priljev stranih studenata na diplomski studij optometrije, čije izvođenje se planira od listopada 2020. godine.

-Svake godine na gorički studij optometrije dolazi 15-ak studenata iz Slovenije. Da bismo postali privlačno odredište i za europske, te međunarodne studente, do sada nas je priječila jezična barijera. Diplomskim studijem koji će se izvoditi na engleskom jeziku  po principu e-učenja, postoji  potencijal da se broj stranih studenata na VVG-u poveća – rekao je mag. ing. aeroing. Alen Stranjik.

Gospođa Mia Bolf ispred Učilišta Ambitio, koji je partner ovog projekta, izrazila je zadovoljstvo doprinosa akademskoj zajednici kroz ovaj hvalevrijedan projekt.

-Kao partneri projekta, angažirali smo se kroz analizu tržišta s glavnim ciljem da se detektiraju potrebne vještine i znanja u svrhu povećanja konkurentnosti visokog obrazovanja u Hrvatskoj u odnosu na svjetsku razinu – rekla je Mia Bolf.

U šetnji laboratorijem  gdje budući mladi optometristi ‘bruse’ svoje znanje, te naučenu teoriju primjenjuju u praksi, sreli smo studenticu Doru Grle, koja je netom odradila pregled oštrine vida i površine oka za leće jednoj djevojci.

– Vijest da se otvara diplomski studij na VVG-u dočekala sam s oduševljenjem, jer bi mi se otvorila veća mogućnost na tržištu rada. Dodatne dvije godine proširile bi aspekte, širinu i područje stečenog znanja,  a isto bi mi bilo od velike koristi u profesiji – rekla nam je studentica treće godine preddiplomskog studija optometrije, Dora Grle.

Koliko je VVG privlačan strancima, pokazuje i činjenica da na konferenciju za optometriju, koja se u Velikoj Gorici održava od 2012. godine dolaze stručnjaci iz SAD-a, Kanade i Indije, kako bi bili u tijeku s novim saznanjima ovog područja, a na prošloj konferenciji sudjelovale su čak 44 države. To nam govori da je Hrvatska našla svoje mjesto  na popisu poželjnih destinacija za razvoj i istraživanja u ovom području.

Galerija fotografija

Kultura

Razigrana subota povodom Dana Gradića

U Gradićima je danas trostruko slavlje jer osim što danas obilježavaju svoj dan, NK Gradići ove godine obilježavaju 70 godina svog rada i postojanja, a KUD 40 godina!

Objavljeno

on

Na nogometnom igralištu u mjestu Gradići danas je  veselo i zabavno. KUD Gradići, povodom obilježavanja dana svog mjesta organiziralo je četvrtu po redu etno dječju likovnu koloniju. Otvoreno je novo igralište s umjetnom travom, a kakav je teren, već su kroz dva organizirana turnira – jedan dječji i drugi između gradićkih ulica  mještani imali prilike i ‘isprobati’.

Gradonačelnik Barišić ovom je prilikom prisustvovao otvorivši program, a imao je prilike i sam isprobati novi nogometni teren. Uz kulturno-umjetnički program, koji je krenuo od 17 sati, u ovom je mjestu veselo jer se očekuje i živa muzika, na koju još uvijek stignete!

Nastavi čitati

Kultura

U Gradićima kultura i nogomet slave zajedno, feštat će se cijeli dan

Povodom proslave blagdana Svetog Ante Padovanskog u Gradićima će imati veliku proslavu

Objavljeno

on

Blagdan Svetog Antuna Padovanskog, čije ime nosi i njihova mjesna crkva, s posebnom pozornošću obilježava se u Gradićima. Prvi dio obilježavanja ovog dana već je iza nas, ali nastavak slijedi…

– Gradići slave blagdan Sv. Antuna Padovanskog. U četvrtak smo položili cvijeće i svijeće na spomenik palim braniteljima, održana je i sveta misa, na kojoj su bile sve udruge iz Gradića. Sutra je fešta od jutra u Gradićima. Nogometni klub slavi 70 godina svog rada i postojanja, a kulturno-umjetničko društvo svojih 40 godina – kazala je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići, pa nastavila:

– Od jutra će na nogometnom igralištu biti veselo i zabavno, naš KUD organizira svoju četvrtu etno dječju likovnu koloniju. Bit će i otvorenje novog igrališta s umjetnom travom, a imat ćemo i dva turnira, jedan dječji i drugi između gradićkih ulica. U 10 sati je službeno otvorenje likovne kolonije, a u 11 će gradonačelnik službeno otvoriti novo dječje igralište. Kulturno-umjetnički program kreće od 17 sati, a navečer će mještani Gradića i svi ljudi dobre volje uživati uz živu glazbu. Tu su i štandovi naših OPG-ova, moći će se kupiti artikli iz njihove ponude, pa ringišpil, zabavni park…

Ukratko, očekuje nas razigrana subota u Gradićima. I svi su dobrodošli…

 

Nastavi čitati

Kultura

FOTO Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara pokazale godišnju produkciju i dobile priznanja

Objavljeno

on

09.06.2019. Veliko Polje. Godišnja produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) iz Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) prezentirale su jučer, s početkom u 19 sati, svoju završnu godišnju produkciju na otvorenom, na platou ispred Konzuma u Velikom Polju. Dvadesetak koreografija izvele su sve klupske formacije (kadetske, juniorske, seniorske).

09.06.2019. Veliko Polje. Godišnja produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ove revijalne izvedbe bile su i generalna proba za one formacije mažoretkinja koje će se ovog tjedna (od 12. do 16. lipnja) natjecati na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici. Po završetku produkcije mažoretkinjama i njihovim trenericama u prostoru Mjesnog odbora Veliko Polje uručena su priznanja za uspješne nastupe i rezultate postignute na državnim i internacionalnim natjecanjima.

09.06.2019. Veliko Polje. Godišnja produkcija mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Završnu produkciju PK Barbara organizirala je zajedno s Društvom ‘Planet znanja’ iz Velikog Polja, čiji su profesori i njihovi učenici izveli nekoliko glazbenih točaka.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno