Poveži se s nama

Moja županija

Goričkim učenicima nagrade DUZS-a

Objavljeno

Kako bi podigli svijest o postojanju rizika od katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje svake godine provodi Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih. Teme za izradu radova vezane su za prirodne i tehničko – tehnološke nesreće i katastrofe koje se pojavljuju u Hrvatskoj i u svijetu, kao i uz djelovanje žurnih službi.

 
Ove školske godine na natječaj je pristiglo 4 500 radova u osam kategorija, a sudjelovali su i učenici škola s područja Zagrebačke županije. Tako je u kategoriji likovnih radova učenika i učenica od I.-IV. razreda Osnovnih škola prvo mjesto je osvojila Petra Matun iz OŠ Eugena Kumčića, Velika Gorica, dok je u kategoriji literarnih radova učenika i učenica s posebnim obrazovnim potrebama prvo mjesto osvojila Roberta Bogdan iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.
 

„Iznenađujuća idejna rješenja, maštovitost i kreativnost, iskazana kroz te radove, bilo likovne bilo literarne, govore o visokoj svjesnosti kod djece i mladih o postojanju rizika od katastrofa, kao i snagama sustava civilne zaštite. Rezultat je to kontinuiranog ulaganja u prevenciju i edukaciju od najranije dobi.“, istaknuo je prilikom dodjele nagrade najboljima, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić.

 

Moja županija

Povodom Dana županije prisjetili se poginulih branitelja

U rijeku Kupu spušteni su vijenci i bijele ruže

Objavljeno

on

Izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Nastavi čitati

Moja županija

Novi kosni strojevi stigli u Županijske ceste

Županijske ceste održavaju oko 2.488 kilometara javnih cesta na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

Objavljeno

on

Županijske ceste Zagrebačke županije dobile su četiri nova stroja za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste. Održavanje travnatog pojasa uz prometnice od sada će teći brže i efikasnije, ali i uz manji broj potrebnih radnika budući da je mehanizacija kosnih strojeva preciznija prilikom rada. Ključeve strojeva radnicima je predao župan Stjepan Kožić, a travu će ubuduće kositi pomoću stražnjeg i prednjeg priključka koji će rotacijskom metodom košnju izvršiti što preciznije, bez naknadnih popravaka ručnim kosilicama. Vrijednost strojeva bez PDV-a iznosi 3 milijuna i 479 tisuća kuna što je značajno ulaganje u opremu kojim se povećava konkurentnost ovog poduzeća na tržištu.

Nastavi čitati

Moja županija

VIDEO: Više od 20 milijuna kuna općinama i gradovima Zagrebačke županije

Bespovratna sredstva značajan su impuls razvoju naših gradova i općina.

Objavljeno

on

Za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 9 milijuna kuna, za razvoj poduzetničkih zona, turističku infrastrukturu i energetsku učinkovitost dodijeljeno je 5 milijuna kuna, projekti u poljoprivredi dobili su 2,4 milijuna kuna, a za projektnu dokumentaciju, WiFi točke i provedbu projekata financiranih EU sredstvima dodijeljeno je 4,3 milijuna kuna.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno