Poveži se s nama

Vijesti

Gorički osnovnoškolci briljirali na Županijskom natjecanju iz matematike

Petra Đaković i Šimun Imprić prvi, a Tomas Filipančić i Tomo Hranilović drugi u svojim kategorijama

Objavljeno

Osnovna škola Nikole Hribara ugostila je Županijsko natjecanje iz matematike. Na domaćem terenu gorički osnovnoškolci napravili su dobar posao. Petra Đaković i Šimun Imprić osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama, a Tomas Filipančić i Tomo Hranilović druga mjesta.

Na županijskom natjecanju nastupilo je 28 učenika s područja Velike Gorice. Svi oni zaslužili su pohvale jer nastup na ovakvom natjecanju nije mala stvar.

Vijesti

Mještani Pokupskog u ekološkoj akciji sadnje stabala

Svi zainteresirani mogu im se pridružiti u subotu ujutro

Objavljeno

on

Udruga Kupa – rijeka života i Općina Pokupsko organiziraju kolektivnu sadnju stabala u sklopu nacionalnog programa “Zasadi stablo, ne budi panj”. Pozivaju tako mjesne odbore, udruge, Osnovnu školu, župu Uznesenja BDM i sve mještane da u subotu, 6. ožujka, u 10 sati dođu i posade stablo. Ovu ekološku akciju financirala je Zagrebačka županija pod projektnim nazivom “Čuvajmo šumske voćkarice”. Svi zainteresirani do 4. ožujka mogu se prijaviti na kuparijekazivota@pokupsko.hr s brojem stabala koje žele posadi

Nastavi čitati

Vijesti

Bekavac protiv spajanja na zagrebački pročistač otpadnih voda: To je ishitren, nestručan i politički prijedlog

Osim što bi Grad tako odustao od EU sredstava, Bekavac smatra da bi to građane u konačnici ispalo skuplje jer bi cjevovod prema zagrebačkom pročistaču Grad morao napraviti svojim sredstvima

Objavljeno

on

MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac oštro je reagirao na jučerašnju izjavu v.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara o mogućnosti spajanja goričke odvodnje na zagrebački pročistač otpadnih voda u okviru projekta Aglomeracija Velike Gorice.

– Izražavam nevjericu, oštro protivljenje i izričito nezadovoljstvo mogućnošću spajanja goričke odvodnje na zagrebački pročistač. Smatram takav prijedlog ishitrenim, nestručnim i političkim. Iz okvira europskih fondova Grad Velika Gorica u mogućnosti je priskrbiti gotovo pola milijarde kuna namjenskih sredstava u okviru projekta Aglomeracija, i to oko stotinjak milijuna kuna u svrhu izgradnje pročistača te oko 400 milijuna kuna u svrhu izgradnje odvodnje. Ta sredstva neće teretiti džepove naših sugrađana, taj novac smo teškom mukom ishodili iz EU fondova – objasnio je Bekavac te dodao kako vjeruje da se radi o političkom spinu kako bi se fokus javnosti maknuo s problema zbog istrage protiv bivšeg gradonačelnika Barišića.

Osim što bi Grad odustao od EU sredstava, spajanjem na zagrebački pročistač, kaže Bekavac, građanima bi nametnulo nove troškove.

– Podsjećam kako upravo Zagrepčani plaćaju najskuplju cijenu vode u Hrvatskoj, dijelom i zato što je koncesionar koji upravlja pročistačem osigurao takve uvjete ugovora s Gradom Zagrebom. Takve okolnosti sigurno ne bi išle u prilog građanima Velike Gorice. Drugo, tehničke mogućnosti izgradnje tog cjevovoda su poseban problem jer razlika u nadmorskoj visini između grada Velike Gorice i zagrebačkog pročistača ide upravo na štetu grada, pa bi se kanalizacija morala odvijati protivno sili teži, uz pomoć pumpi i potrošnji energije – kaže Ivan Bekavac, koji se ipak u jednome slaže s v.d. gradonačelnika Ačkarom, a to je kako bi pročistač trebalo graditi dalje od jezera Čiče zbog njegovih nesaniranih pokosa.

Nastavi čitati

Vijesti

Ponovno buđenje uz potres magnitude 4.2 s epicentom kod Gline

Objavljeno

on

Još jedan prilično jak potres jutros u 5 sati i 37 minuta sati zabilježili su seizmografi Seizmološke službe. Epicentar je bio kod Gline, a osjetio se i na goričkom području.

Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno