Poveži se s nama

Vijesti

Gorički klub mladih traži volontere za instrukcije iz matematike

Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koja kasnije može biti odlična referenca za CV, a mogu se uključiti i u program GKM-a

Objavljeno

Gorički klub mladih već treću godinu zaredom u svojim prostorima održava besplatne instrukcije iz hrvatskog, engleskog, matematike, fizike i kemije, a instrukcije mladim osnovnoškolcima i srednjoškolcima pružaju volonteri, bez kojih pružanje navedene usluge djeci i mladima u našem gradu ne bi bilo moguće. Potreba za instrukcijama uvijek postoji, pa tako i potreba da se proširi krug volontera – GKM traži nove volontere za davanje instrukcija iz matematike.

MjestoRad u Goričkom klubu mladih – Trg Stjepana Radića 5, Galženica, 2. kat
Vrijeme: Po dogovoru, tijekom cijele školske godine.
Cilj: Poboljšati školski uspjeh učenika osnovnih ili srednjih škola iz matematike.
 
Zainteresirani volonteri pružali bi instrukcije iz matematike učenicima osnovnih i srednjih škola, poticali na osamostaljenje i samopouzdanje, motivaciju djeteta za vježbanje matematike. Poželjno je neformalno iskustvo rada s djecom, potrebno znanje iz matematike, vještina jasnog prenošenja znanja iz matematike, dobra volja, malo slobodnog vremena, i naravno strpljenje.
Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koji kasnije mogu biti odlična referenca u životopisu. Riječ je o iskustvu rada s djecom i mladima, mogućnost uključivanja u program GKM-a, usavršavanju vlastitih vještina prenošenja znanja, korištenja prostora GKM-a, grickalica, toplih napitaka i interneta.
Rad volontera prati koordinator volontera i voditelj GKM-a. Moguće su individualne konzultacije i podrška, volonter nakon svakog dolaska upisuje vrijeme provedeno na volontiranju (koje koordinator kasnije zbraja i zapisuje u volontersku knjižicu).
 
Kontakt na koji se možete javiti ukoliko ste zainteresirani za davanje instrukcija iz matematike: gorickiklubmladih@gmail.com

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno