Poveži se s nama

Vijesti

Gorički klub mladih traži volontere za instrukcije iz matematike

Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koja kasnije može biti odlična referenca za CV, a mogu se uključiti i u program GKM-a

Objavljeno

Gorički klub mladih već treću godinu zaredom u svojim prostorima održava besplatne instrukcije iz hrvatskog, engleskog, matematike, fizike i kemije, a instrukcije mladim osnovnoškolcima i srednjoškolcima pružaju volonteri, bez kojih pružanje navedene usluge djeci i mladima u našem gradu ne bi bilo moguće. Potreba za instrukcijama uvijek postoji, pa tako i potreba da se proširi krug volontera – GKM traži nove volontere za davanje instrukcija iz matematike.

MjestoRad u Goričkom klubu mladih – Trg Stjepana Radića 5, Galženica, 2. kat
Vrijeme: Po dogovoru, tijekom cijele školske godine.
Cilj: Poboljšati školski uspjeh učenika osnovnih ili srednjih škola iz matematike.
 
Zainteresirani volonteri pružali bi instrukcije iz matematike učenicima osnovnih i srednjih škola, poticali na osamostaljenje i samopouzdanje, motivaciju djeteta za vježbanje matematike. Poželjno je neformalno iskustvo rada s djecom, potrebno znanje iz matematike, vještina jasnog prenošenja znanja iz matematike, dobra volja, malo slobodnog vremena, i naravno strpljenje.
Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koji kasnije mogu biti odlična referenca u životopisu. Riječ je o iskustvu rada s djecom i mladima, mogućnost uključivanja u program GKM-a, usavršavanju vlastitih vještina prenošenja znanja, korištenja prostora GKM-a, grickalica, toplih napitaka i interneta.
Rad volontera prati koordinator volontera i voditelj GKM-a. Moguće su individualne konzultacije i podrška, volonter nakon svakog dolaska upisuje vrijeme provedeno na volontiranju (koje koordinator kasnije zbraja i zapisuje u volontersku knjižicu).
 
Kontakt na koji se možete javiti ukoliko ste zainteresirani za davanje instrukcija iz matematike: gorickiklubmladih@gmail.com

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno