Poveži se s nama

Vijesti

Gorički klub mladih traži volontere za instrukcije iz matematike

Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koja kasnije može biti odlična referenca za CV, a mogu se uključiti i u program GKM-a

Objavljeno

Gorički klub mladih već treću godinu zaredom u svojim prostorima održava besplatne instrukcije iz hrvatskog, engleskog, matematike, fizike i kemije, a instrukcije mladim osnovnoškolcima i srednjoškolcima pružaju volonteri, bez kojih pružanje navedene usluge djeci i mladima u našem gradu ne bi bilo moguće. Potreba za instrukcijama uvijek postoji, pa tako i potreba da se proširi krug volontera – GKM traži nove volontere za davanje instrukcija iz matematike.

MjestoRad u Goričkom klubu mladih – Trg Stjepana Radića 5, Galženica, 2. kat
Vrijeme: Po dogovoru, tijekom cijele školske godine.
Cilj: Poboljšati školski uspjeh učenika osnovnih ili srednjih škola iz matematike.
 
Zainteresirani volonteri pružali bi instrukcije iz matematike učenicima osnovnih i srednjih škola, poticali na osamostaljenje i samopouzdanje, motivaciju djeteta za vježbanje matematike. Poželjno je neformalno iskustvo rada s djecom, potrebno znanje iz matematike, vještina jasnog prenošenja znanja iz matematike, dobra volja, malo slobodnog vremena, i naravno strpljenje.
Volonteri će dobiti dokaz u obliku volonterske knjižice koji kasnije mogu biti odlična referenca u životopisu. Riječ je o iskustvu rada s djecom i mladima, mogućnost uključivanja u program GKM-a, usavršavanju vlastitih vještina prenošenja znanja, korištenja prostora GKM-a, grickalica, toplih napitaka i interneta.
Rad volontera prati koordinator volontera i voditelj GKM-a. Moguće su individualne konzultacije i podrška, volonter nakon svakog dolaska upisuje vrijeme provedeno na volontiranju (koje koordinator kasnije zbraja i zapisuje u volontersku knjižicu).
 
Kontakt na koji se možete javiti ukoliko ste zainteresirani za davanje instrukcija iz matematike: gorickiklubmladih@gmail.com

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno