Poveži se s nama

Crna kronika

Gorička policija uhvatila prevaranta

Ulazio u domove starijih ljudi i lažno se predstavljao, a najmlađa žrtva njegovog zločinačkog pohoda rođena je 1940. godine

Objavljeno

Gorička policija završava kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji se tereti da je na širem goričkom području počinio više kaznenih dijela prijevare. Na meti su mu se našli naši stariji sugrađani, a najmlađa žrtva njegovog pohoda rođena je 1940. godine.

Muškarac se predstavljao kao djelatnik HEP-a koji je došao popraviti kvar na električnom brojilu. Za „obavljeni posao“ naplaćivao je različite novčane iznose, ovisno o količini novca koji su oštećeni građani imali kod sebe.

„Upozoravamo naše sugrađane starije životne dobi da ne nasjedaju na takve prijevare. Kako bi djelatnici HEP-a došli do njih, građani moraju prijaviti kvar. Nikad djelatnici HEP-a ne dolaze samoinicijativno da poprave kvarove. Uvijek dolaze u radnim mandurama s logom poduzeća HEP i ne naplaćuju takav izlazak na teren“, upozorio je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno