Poveži se s nama

Vijesti

Gorička oporba oglasila se o akciji USKOK-a u Gorici

Objavljeno

O događajima koji prate današnju zajedničku akciju policije i USKOK-a, a koji uključuju i goričkog gradonačelnika Dražena Barišića, oglasila se gorička oporba.

Gradska organizacija SDP Velika Gorica na svom je Facebook profilu komentirala:

– Sumnja u gospodarski kriminal, korupciju, uhićenja, gradonačelnik Barišić, pečaćenje gradskog upravnog odjela i trgovačkog društva, aglomeracija Velika Gorica… Kao politička stranka u više navrata smo ukazivali na, po nama neopravdano, izuzimanje pet naselja iz projekta aglomeracije, na ‘bujanje’ cijene tog projekta, ali i drugih investicija – VG Goričanke, Gradskog bazena, Centra za posjetitelje.. Radove je izvodila spomenuta tvrtka iz Ivanić Grada obuhvaćena akcijom USKOK-a. Tražili smo odgovore, nismo ih dobili. Hoćemo li ih sada dobiti? Hoće li se obistiniti poslovica “vrč ide na vodu dok se ne razbije”?

Priopćenje je poslao i GLAS Velika Gorica te istaknuo kako su još u travnju ove godine upozoravali na spornu nabavu nove javne rasvjete. U njoj je, kako ističu, sudjelovala tvrtka Elektrocentar Petek.

– U listopadu 2018. godine Grad Velika Gorica započeo je postupak javne nabave modernizacije javne rasvjete. Do ljeta 2019. godine Grad Velika Gorica na čelu s gradonačelnikom Barišićem ‘petljao’ je s nabavnom dokumentacijom i ključnim kriterijima za odabir ponuditelja, a dokumentaciju je mijenjao nekoliko puta. Po svemu sudeći, da se pogoduje samo jednom ponuditelju (Zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Elektrocentar Petek d.o.o.), a sve druge ponuditelje eliminira iz postupka. Ove navode je na koncu potvrdila i Državna komisija za javne nabave, koja je srušila ključni kriterij za odabir ponuditelja, temeljem čega se u postupak nabave kasnije uključio drugi ponuditelj – HEP ESCO d.o.o. HEP ESCO d.o.o. je priložio ponudu, koja je bila za oko 7 milijuna kuna povoljnija od ponude Zajednice ponuditelja, čija je ponuda bila samo nekoliko tisuća kuna manja od procijenjene vrijednosti nabave od 33 milijuna kuna. Grad Gorica je odbio povoljniju ponudu tako da je poništio predmetni postupak javne nabave. Pitamo se, bi li postupak javne nabave poništio, da se u postupak nije uključio HEP ESCO d.o.o i da je jedini ozbiljniji ponuditelj ostala Zajednica ponuditelja, s ponudom par tisuća kuna ispod 33 milijuna kuna? – kaže Stela Dragica Svračak, predsjednica GLAS-a Velike Gorice.

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno