Poveži se s nama

Vijesti

Gorička groblja dotjerana dočekuju blagdan Svih svetih

Doznajte kako će sutra izgledati regulacija prometa oko gradskog groblja

Objavljeno

Goričko komunalno poduzeće VG Komunalac uredilo je uoči blagdana Svih svetih groblja na području Velike Gorice, Pokupskog i Kravarskog. Uredile su se staze, drveće i zelene površine, a i sami građani uredili su posljednja počivališta svoji najmilijih.

– U funkciji svi svjećomati na grobljima na kojima se građani mogu sami poslužiti, isto kao i tražilica pokojnika na njihovoj službenoj web stranici gdje građani, ako im je potrebno mogu bez problema naći posljednje počivalište dragih im osoba – poručili su iz VG Komunalca.

Tijekom sutrašnjeg dana od 7 do 20 sati na području uz gradsko groblje bit će na snazi i privremena regulacija prometa.

– Na Zagrebačkoj ulici promet će se odvijati u obje prometne trake, dok će se omogućiti parkiranje vozila na biciklističkoj traci uz zapadni rub kolnika od raskrižja s Kolodvorskom ulicom do Križanja sa Zadarskom ulicom. Biciklistički promet će se prebaciti na nogostup koji se nalazi neposredno uz biciklističku stazu. Promet Ulicom Jurja Dobrile bit će jednosmjeran od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do kućnog broja 10. Vozila će u Dobrilinu moći skrenuti samo iz Zagrebačke ulice, a s lijeve i desne strane ulice bit će dozvoljeno parkirane vozila. Pozvao bih građane da opreznije voze u zoni groblja te da budu strpljivi, a mi ćemo poduzeti sve što je u našoj mogućnosti da sve prođe u najboljem mogućem redu – rekao nam je Ante Šapina, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica za sigurnost cestovnog prometa.

Obrazovanje

FOTO Djeca iz vrtića revijom završila školu klizanja

Objavljeno

on

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Djeca iz Dječjeg vrtića Ciciban danas su završili dvotjednu školu klizanja na klizalištu u parku kod Muzeja Turopolja. Pred roditeljima, bakama i dedama mali klizači su pokazali koliko su svladali vještinu klizanja na ledu, a sve usvojene vještine izvodili su uz asistenciju izučenih trenera (učitelja) klizanja. Na kraju revijalne izvedbe djeci su podijeljene ‘Diplome škole klizanja’.

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj trenerskog tima Jan Novotny imao je samo pohvale za male klizače: ”Izuzetno sam zadovoljan kako djeca brzo usvajaju vještine klizanja, puno brže nego odrasli, ali to je i logično. Djeca nakon pada zbog nižeg težišta lakše ustaju i, što je možda važnije, brže se oslobađaju straha zbog početne nesigurnosti na ledu. Dvotjedni tečaj klizanja im je samo polazna osnova za eventualni nastavak treninga na ledu. Ovdje u Gorici tečajevi klizanja su samo za predškolsku djecu.”

24.01.2020. Velika Gorica. Škola klizanja za djecu iz vrtića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Planiran je još jedan dvotjedni tečaj klizanja u slijedeća dva tjedna, tako da će klizalište biti aktivno do 07. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno