Poveži se s nama

Vijesti

Goričanka u Pokupskom odlučila potražiti ljubav svog života

Zbog prave ljubavi bila bi spremna spakirati kofere i preseliti se

Objavljeno

Pokupsko je u subotu ugostilo peto izdanje susreta samaca „Na Kupi me pokupi“. Kao i prijašnjih godina prijavio se veći broj žena nego muškaraca. Svoju sreću u Pokupskom odlučila je potražiti i jedna Goričanka.

„Prvi put sam na ovoj manifestaciji. Prijateljica Zorica Šestak putem Facebooka me obavijestila da se ova manifestacija održava i odlučila sam danas doći u Pokupsko. Nastupit ću u utrci tački, samo još moram naći tko će me voziti“, otkrila nam je Katica.

Zbog prave ljubavi, kako kaže, bila bi spremna spakirati kofere i preseliti se u Pokupsko.

„Meni se Pokupsko jako sviđa. Tu sam se često kupala na Kupi i obožavam ovu prekrasnu prirodu i zelenilo koje krasi ovaj kraj“, dodala je naša sugovornica.

Posjetitelji su se u športsko-rekreativnom centru “Stari grad” mogli okušati u starim seoskim igrama poput povlačenja konopa, skakanja u vrećama, zabijanju čavala i vožnji u tačkama. Iza uspješne organizacije ove manifestacije stoji Klub žena Pokupsko.

„Trideset posto muškaraca starijih od 30 godina na području općine Pokupsko je neoženjeno. Imamo veliki problem, jer nam sela izumiru, a muškarci se ne žene“, požalila nam se Zorica Šestak, predsjednica Kluba žena Pokupsko.

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedio je zabavni dio u kojem je za podizanje atmosfere bio zadužen glazbeni sastav „Tip top“ te praćenje utakmice hrvatske nacionalne nogometne vrste na velikom platnu.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno