Poveži se s nama

Sport

Goričani zadržali prvo mjesto na ljestvici

Objavljeno

Gorički odbojkaši pobjedom nad ekipom Quirina osigurali su nova tri boda i zadržali prvo mjesto u 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi – centar. Nakon iskupljenja u Nedelišću, Goričani su dobru igru prenijeli i na sljedeće kolo te puno lakše od očekivanog nanijeli poraz iskusnim i neugodnim gostima iz Siska.

„Iznimno sam sretan zbog današnje pobjede. Predmnijevao sam tešku utakmicu protiv iskusnih protivnika iz Siska, no pokazalo se kako smo ipak bili prejaki za njih. Tijekom tjedna smo osim na fizičkoj, puno radili i na psihološkoj pripremi. Izgleda da smo to kvalitetno odradili jer smo pokazali samopouzdanje tijekom cijelog meča, ali i ostali hladne glave kada je to bilo potrebno u napetoj završnici trećeg seta“, istaknuo je Filip Dumbović iz OK Gorica.

Prvi set je pokazao kako gosti imaju velikih problema na prijemu i taj su nedostatak Goričani obilno koristili.

U nastavku Goričani i Siščani prikazuju istu igru kao i u prvom setu. Gosti se muče s prijemom, dok Skorin, Bičvić, Dumbović i Vukić uspješno završavaju napade domaćih. Libero Burčul ne dopušta da i jedna lopta padne bez borbe, pa opet domaći uvode igrače s klupe.

U trećem setu dolazi do laganog opuštanja domaćina jer svaku veću prednost gosti anuliraju i u jednom trenutku čak prelaze u vodstvo. Ipak, pred kraj seta se domaćini uozbiljuju te Skorin osvaja 28. poen i završava utakmicu u korist domaćih odbojkaša.

Gorički odbojkaši polako se okreću utakmici protiv Daruvara. Riječ je o jednoj od važnijih utakmica ove sezone. Pobjedom u njoj Goričani bi osigurali mirniji nastavak sezone.

Obrazovanje

FOTO VIDEO Gimnazija Velika Gorica ponosna na svoje učenike sportaše

Objavljeno

on

26.05.2020. Velika Gorica. Gimnazija je ponosna na svoje učenike sportaše. Foto: David Jolić/cityportal.hr, GVG

Gordan Polan, prof. savjetnik, nastavnik tjelesnog odgoja u Gimnaziji Velika Gorica iskoristio je ‘vrijeme korone’ i napravio svojevrsnu retrospektivu sportskih uspjeha velikogoričkih gimnazijalaca u posljednjih petnaestak godina. Najznačajnije iz tog perioda uvrstio je u video uradak u kojem defiliraju gorički gimnazijalci u brojnim sportovima, na raznim borilištima diljem Hrvatske i Europe.

26.05.2020. Velika Gorica. Gimnazija je ponosna na svoje učenike sportaše. Foto: David Jolić/cityportal.hr, GVG

Gimnazijalci su bili pobjednici na gradskim, županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, nije bilo generacije koja nije obilježila svoje vrijeme nekom vrijednom pobjedom, kako u ekipnim tako i u pojedinačnim nastupima. Učenici GVG-a osvajali su odličja i priznanja te stajali na najvišem mjestu na pobjedničkim postoljima, proglašavani su najboljim učenicima sportašima u Zagrebačkoj županiji (više puta), najboljim sportaši(ca)ma Grada Velike Gorice.

26.05.2020. Velika Gorica. Gimnazija je ponosna na svoje učenike sportaše. Foto: David Jolić/cityportal.hr, GVG

U gimnazijskim klupama sjedili su i budući državni reprezentativci i vrhunske sportašice u loptačkim i borilačkim sportovima: Tomislav Butina i Matija Dvorneković (nogomet), Barbara Jelić Ružić, Zrinka Zuanović Petrović, Simona Ušić (sve odbojka), Kristina Lelas Benković (košarka), Ines Grdenić i Dvina Meler (obje karate), Marina Drašković (judo). Gimnazija je nekoliko godina imala i poseban sportski razred.

Galerija fotografija

 Sport_u_GVG (1).mp4

 

Nastavi čitati

Sport

Branko Galeković iz Mraclina igrao je u ponajboljoj generaciji Zagreba

Pokopan je 9. ožujka 2012. godine u Vukovini

Objavljeno

on

U Sportskim novostima od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine na drugoj stranici, osvanula je vijest autora zamjenika glavnog urednika Roberta Šole, da je preminuo legendarni igrač Zagreba iz šezdesetih Stanko Bubanj Đoni. To je odmah bila asocijacija i na Branka Galeković, ponajboljeg nogometaša mjesta Mraclin u povijesti. Branko je bio kapetan momčadi i prototip ofenzivnog bočnog igrača (tada desni bek) jedne od najboljih generacija NK Zagreb svih vremena, koja je igrala u Kranjčevićevoj, a u kojoj je igrao i spomenuti preminuli Stanko Bubanj (sastav: Mišić, Galeković, Meštrović, Klobučar, Stanišić, Suša, Kralj, Bubanj, Wacha, Dračić i Azinović. Trener: Gustav Lechner. Više o Branku Galeković (rođen 1935. godine) na snimci dolje a informacije smo dobili i od Mladena Galeković iz Mraclina, vlasnika PPS Galeković. Obitelji Branka i Mladena osim prezimena, veže i kumstvo. Branko je pokopan u Vukovini 9. ožujka 2012. godine kad je imao 77 godina.

Pokopan Branko Galeković u Vukovini

U ponedjeljak 25. svibnja 2020. o Branku Galeković razgovarali smo i sa Zlatkom Dračić Kićom (rođen 1940. godine), prvim golgeterom ondašnjeg Zagreba i prvim strijelcem tadašnje Prve jugo lige s 23 postignuta pogotka u sezoni 1964/1965. Potpisnik ovih redaka nije bio samo vatreni navijač ondašnjeg Zagreba, nego ga je i obožavao te bio član kluba iz ulice pjesnika. Neki su ga (potpisnika) slikovito svrstavali i u inventar stadiona u Kranjčevićevoj.

Voljela se i generacija Zagreba kad su kasnije igrali Močibob, Rukljač, Čopor, Antolić, Smolek..U Zagrebu je uvijek bilo i Turopoljaca. Nakon Branka Galeković, pamte se Tomo Kranjčina Pini, Božo Bakota, Branko Godinić Jagoda, Mijo Markulin, Vlado Mihalj, Željko Župetić, Dubravko Hrkovac, Mario Štoos, Željko Košković, Stević..Za juniore je igrao i Ivan Paviša iz Novog Čiča, u generaciji koju je predvodio puno prerano otišli Željko Smolek.

Dopis NK Zagreba školi u Vukovini

Što je danas ostalo od kluba za koji se nije samo navijalo, nego ga se i voljelo? Dogodila su se nevjerojatna događanja i zaboli kada se o njima i samo razmišlja. Gore spomenuti Stanko Bubanj trebao bi biti sahranjen u krugu obitelji pa neće biti novog okupljanja zagrebaša kao što su zajedno bili u Vukovini prije osam godina na pokopu Branka Galekovića.

Nastavi čitati

Sport

FOTO AK Velika Gorica – Pripreme atletičara za državna natjecanja

Objavljeno

on

25.05.2020. Velika Gorica. Atletski klub Velika Gorica priprema se za državna natjecanja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski atletski savez je sukladno epidemiološkoj situaciji i relaksiranju mjera od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite prije dva tjedna pripremio raspored aktivnosti u ovoj sezoni. Prvenstva Hrvatske bi trebala započeti 20. lipnja.

25.05.2020. Velika Gorica. Atletski klub Velika Gorica priprema se za državna natjecanja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon što bude objavljen točan raspored, iznova bi bile otvorene kandidature za ona natjecanja kojima će se mijenjati datum, s tim da bi prednost u dobivanju organizacije imali klubovi koji su prethodno dobili predmetno natjecanje. Osnovni cilj je održati što više natjecanja, a ideja je da se poveže više natjecanja u jedno.

25.05.2020. Velika Gorica. Atletski klub Velika Gorica priprema se za državna natjecanja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Članovi Atletskog kluba Velika Gorica svakodnevno treniraju, jedini slobodni dan je četvrtak. Na današnjem poslijepodnevnom treningu, koji je trajao punih dva sata i petnaest minuta, lako se moglo zamijetiti kako mladi trkači bez problema apsolviraju sve vježbe koje im je pripremio trener Damir Bošnjak.

25.05.2020. Velika Gorica. Atletski klub Velika Gorica priprema se za državna natjecanja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tijekom treninga izmjenjivane su vježbe snage, svladavanje prepona u raznim varijantama, dizanje utega i trkačke dionice. Trener se nije puno oglašavao, jer su sve odlično odrađivali: Borna Čeran, Noa Tončinić, Ana Pavleka, Kristina Karačić i Hana Tašaković. David Livada je bio u skupini samo u uvodnom dijelu treninga, zbog ozljede koju vuče zadnjih tjedana trenirao je smanjenim intenzitetom, a završni dio odradio je u teretani.

25.05.2020. Velika Gorica. Atletski klub Velika Gorica priprema se za državna natjecanja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prijepodne je trening odradio višestruki državni prvak Dino Bošnjak, koji je ispustio drugi trening zbog toga što je osjetio zatezanje ramenog pojasa.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno