Poveži se s nama

Moja županija

Goričan s 2,35 promila vikend-rekorder PU zagrebačke

Tijekom akcije, policija zabilježila 1.288 prometnih prekršaja

Objavljeno

Tijekom vikenda, od 5. do 7. siječnja, policija je na području Policijske uprave zagrebačke provodila preventivno represivnu akciju pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa, kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

“Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1.288 prometnih prekršaja, od čega su 63 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 761 prekršaj nepropisne brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 391 ostali prekršaj”, kažu iz policije.

Najviša količinu alkohola u organizmu policija je izmjerila kod 42-godišnjaka kojeg su zaustavili u nedjelju u 0.50 sati u mjestu Staro Čiče, u Ulici Seljine Brigade. Muškarac je imao 2,35 promila alkohola u organizmu.

Moja županija

Između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog počinje rekonstrukcija nasipa

Promet će se odvijati obilaznim pravcem.

Objavljeno

on

Sutra počinju radovi na rekonstrukciji desnog nasipa rijeke Save između Donjeg Bukevja i Strmca Bukevskog zbog čega je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije donijela odluku o privremenoj regulaciji prometa na županijskoj cesti 3041. Izvođač radova, Hrvatske vode Zagreb, postavit će privremenu prometnu signalizaciju kojom će zatvoriti promet svakog radnog dana od 7 do 17 sati. Promet će se odvijati obilaznim pravcem, osim vozila hitnih službi i stanovnika na spomenutoj relaciji. Radovi traju od 09. srpnja do 31. listopada 2020. godine.

Nastavi čitati

Moja županija

Pokupsko širi vodoopskrbnu mrežu

Potpisani su Ugovori s izvođačem radova za početak radova u Auguštanovcu i Hotnji.

Objavljeno

on

Kako bi svim mještanima omogućila priključenje na javnu vodoopskrbnu mrežu, a samim time i poboljšala životni standard, Općina Pokupsko nastavlja s izgradnjom vodoopskrbnih mreža na svome području. Nakon što je uspješno završen projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u naseljima Pokupsko i Roženica, načelnik Božidar Škrinjarić potpisao je nove Ugovore o izgradnji vodoopskrbne mreže u Auguštanovcu u vrijednosti gotovo 560 tisuća kuna i u Hotnji čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Moja županija

Akcije darivanja krvi i dalje uz epidemiološke mjere

Danas akcija do 19 sati traje u Velikoj Gorici!

Objavljeno

on

Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pozivanju darivatelje da se i tijekom srpnja odazovu na redovite akcije dobrovoljnog darivanja krvi na više lokacija. Poštujući epidemiološke preporuke, darivanju krvi ne mogu pristupiti osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske u posljednjih mjesec dana, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah ili otežano disanje. U svim akcijama darivanja krvi poštuju se epidemiološke mjere, a darivatelje se poziva da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja kao što je rukovanje.

Termini akcija:

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno