Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica sutra protiv Intera traži vizu za polufinale HR kupa

Objavljeno

Nakon uvjerljivog osvajanja županijskog nogometnog kupa, juniori HNK Gorice plasirali su se u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa, gdje su nakon nekoliko pobjeda od kojih je najvažnija bila ona protiv državnih prvaka momčadi RNK Split u osmini finala nakon koje je U19 momčad Gorice ušla među 8 najboljih hrvatskih momčadi. Ovaj rezultat i plasman je trenutno najbolji u povijesti Gorice, a u srijedu 16.03. u četvrtfinalu  suparnik juniorima HNK Gorice će biti momčad Intera iz Zaprešića. Utakmica se igra  u 15:45 sati na terenu sa umjetnom travom velikogoričkog gradskog stadiona. U ovoj fazi natjecanja igra se samo jedna utakmica dok se u polufinalu igraju dvije utakmice.

 

foto: HNK Gorica

foto: HNK Gorica

Trener Gorice Perica Vidak za ovu će utakmicu na raspolaganju imati sve igrače. Inter je u ovom trenutku blagi favorit i zbog činjenice da su juniori Intera natjecateljski za jedan stupanj više, no u kupu nikad nije sigurno i favorita nema. Juniori Gorice se nalaze na petom mjestu u I NL Središte, sa utakmicom manje i realnim izgledima da do kraja prvenstva poprave plasman, a odlične partije i rezultatski niz počeli su ostvarivati od trenutka kada je ovu momčad preuzeo vrlo perspektivni trener u školi Gorice Perica Vidak. Osim što iz ove selekcije po prvi puta nakon niza godina trojica igrača već ostvaruju i nastupe na prvenstvenim utakmicama seniora u II HNL (Matošević, Sedlaček i Muhar), vrlo je značajno za ovu selekciju da je sastavljena od gotovo 75% igrača ulaznog godišta, što znači da će ova momčad imati priliku zajedno igrati i iduće godine.

 

U Gorici ne skrivaju ambicije da se uz kvalitetu u seniorima poslože i sve kockice za iskorak juniora, kadeta i pionira ka I HNL, što je rezultatski i kvalitativno vrlo izgledno u skoroj budućnosti. Možda će već i ova utakmica u srijedu pokazati put prema vrhu.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno