Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica kreće 14. siječnja – Dvorneković od četvrtka seli u Albaniju

Objavljeno

Trener Gorice Damir Milinović zakazao je početak zimskih priprema za ponedjeljak 14. siječnja. Plan je da se kompletne pripreme odrade kod kuće jer kako doznajemo iz kluba trenutno nisu stvoreni uvjeti za nešto više. Matija Dvorneković je nakon dobre polusezone u Gorici dobio dobru ponudu od prvoligaša iz Albanije Kukësi FC i kako sada stvari stoje nakon što riješi sve formalnosti Dvorneković će najvjerojatnije u četvrtak put Albanije. Matija Dvorneković je jedan od ponajboljih igrača Gorice koji je u proteklih 6 sezona igrao za domaćeg drugoligaša i ovaj rastanak se događa isključivo zbog vrlo dobrih uvjeta koji su Dvornekoviću ponuđeni u Albaniji, a i Gorica će dobiti dogovoreno financijsko obeštećenje koje su i klub i igrač definirali na temelju sporazumnog raskida koji obje strane potpisuju.

Gorica - TrnjeMoramo svakako naglasiti da su ovakvi odnosi u amaterskom nogometu u Hrvatskoj iznimno rijedak slučaj, ali Gorica je klub koji se uvijek korektno ponaša prema svojim igračima koji to vraćaju na terenu. U kratkoj izjavi za cityportal predsjednik Črnko je prokomentirao: “Istina je da smo danas dogovorili sporazumni raskid i uvjete istog sa Dvornekovićem. Nažalost to je realnost amaterskog nogometa u Hrvatskoj i ja sam oduvijek govorio da su se i on i Nikola Rak prerano vratili u drugoligaške vode jer još uvijek imaju potencijal za nešto više. Gorica je oduvijek bila njihov klub i drago mi je da su pronašli angažman koji će im u ovih nekoliko slijedećih sezona malo popraviti i prihode, jer kod nas u Hrvatskoj zarade od nogometa nema. Bili smo vrlo blizu povratku Raka iz Lučkog u Goricu, no, sada se situacija obrnula pa uz Raka koji je potpisao u Singapuru odlazi i Dvorneković. To samo potvrđuje koliko je ovaj bazen potentan, ali i činjenicu da je Gorica stabilan klub koji sigurno može poslužiti kao odskočna daska igračima tog profila u nastavku karijere, a oni znaju da su im naša vrata uvijek bila otvorena i uvjeren sam da će za koju godinu opet zajedno zaigrati u dresu Gorice.”rekao je na kraju predsjednik Gorice.

Na naše pitanje, kakvi su planovi i tko će doći nakon poduže liste odlazaka (Perković, Štrok, Gavrić, Vučić, Dvorneković, Katanec, Lela te najvjerojatnije Labudović) Črnko je samo kratko dodao kako se ovdje radi tek o trojici igrača sa “punom minutažom”, te da će klub do kraja siječnja svakako imati respektabilnu momčad koja će se moći nadmetati sa svakim. Obzirom na činjenice koje potvrđuju da Gorica nikad ne ostavlja financijske repove za sobom te da se nijedan raskid u Gorici ne događa zbog financijskih problema sigurno nas iznova očekuje vrlo zanimljivo proljeće na drugoligaškim terenima.

HOTNEWS

VIDEO City puls: Mali nogomet na Panadiću – mladi zabijaju “k’o veliki”!

Pogledajte i aktualac Gradskog vijeća – panika oko kvalitete zraka u Gorici! Lukavec pozdravlja nastavak aglomeracije, dok mladi ne bježe od poljoprivrede – LAG Vallis colapis objavio natječaj. Saznajte i da li je gripa uzela maha u našem gradu i što nas očekuje u Noći muzeja!

Objavljeno

on

VIDEO

Nastavi čitati

HOTNEWS

Donijeta odluka o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada

Naknada će imati fiksni dio koji će iznositi 48 kuna bez PDV-a i varijabilni koji će se određivati po broju odvoza spremnika za otpad

Objavljeno

on

Nakon žustre rasprave koja je potrajala sat i pol vremena sa 17 glasova za i sedam protiv izglasana je Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice. Vladajući i opozicija sukobili su se oko dvije važne stvari vezane uz ovu odluku. Naime, opoziciji zasmetala visina fiksnog dijela cijene prikupljanja otpada, kao i nemogućnost korištenja manjih spremnika od 60 i 80 litara. Prema izglasanoj odluci minimalna cijena javne usluge iznosit će 48 kuna bez PDV-a i za sve korisnike je ista.

Damir Šimunić iz SDP-a upozorio je kao je ova odluka udar na džepove građana, a kao primjer naveo je jednu dvočlanu umirovljeničku obitelj.

– Jedan umirovljenički par u koji živi u stanu sada plaća 63,39 kuna. Mi sada samo u fiksnom dijelu imamo oko 54 kune, a sumnjam da će varijabilni dio iznositi samo 10 do 14 kuna i u praksi je ne moguće. To će biti znatan udar na džepove naših građana- istaknuo je Šimunić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak branio je visinu cijene fiksnog djela naknade time što je tako propisano zakonom. Istaknuo je kako je to najniža cijena u Zagrebačkoj županiji od svih gradova koji su dosad donijeli svoje odluke.

-U procjenama našeg varijabilnog dijela krećemo se oko cifre od 8 i 9 kuna po pražnjenju posude komunalnog otpada. Odgovorio bih gospodinu Šimuniću kako će navedena obitelj plaćat će maksimalno 15 kuna veći račun u odnosu do sada – rekao je Rak.

Problem minimalne veličine posude za prikupljanje otpada koja iznosi 120 litara mogao bi predstavljati i velik problem samačkim kućanstvima i manjim kućanstvima koja ne proizvode veću količinu otpada. Karmen Rak iz MOST-a istaknula je kako se tijekom izrade ovog prijedloga odluke o načinu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada nije vodilo računa o potrebama korisnika.

– U staroj odluci iz 2018. godine postajala je mogućnost korištenja posuda od 60 i 80 litara, a toga u ovoj odluci nema. Iz nacrta ove odluke slijedi da je mjerilo odvoza čini volumen zadužene posude i broj odvoza te da korisnici koji predaju najmanju količinu otpada plaćaju relativno najveću cijenu. Time se ne poštuje načelo onečišćivač plaća. Ovaj sustav je postavljen tako da ne sprječava nastanak otpada niti stimulira njegovo razvrstavanje – izjavila je vijećnica MOST-a.

Opozicija je upozorila i kako bi rast cijena usluga odvoza komunalnog otpada mogao dovest do nastanka još većeg broja divljih deponija.

– Prošećite od Petrovine i Gradića do Vukovine vidjet ćete najmanje 500 ilegalnih odlagališta otpada- poručio je Marijo Zdelar iz SDP-a i istaknuo kako je bilo puno bolji okvir da se u mjesto volumena trebala uzeti težina otpada prilikom naplaćivanja odvoza smeća.

– Zašto su komunalna poduzeća izabrala ovaj model? Zato što im je jednostavnije i jeftinije te uvijek naplaćuju odvoz kao da ja spremnik maksimalno pun – dodao je Zdelar.

Ispred Kluba zastupnika vladajućih HDZ-ov Darko Bekić upozorio je kako je već pilot projekt odvojenog prikupljanja komunalnog otpada pokazao je kako su stanovnici Velike Gorice prepoznali značaj ovog projekta te kako je postotak recikliranja u domaćinstvima porastao s 20 na 35 posto.

– Sve ovo što smo da sada imali pokazalo se dobrim, sada je jako važno unaprijediti ga novo vrijeme koje pred nama – poručio je Bekić.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO Pitanje kvalitete zraka u Velikoj Gorici dominiralo Aktualcem

Objavljeno

on

Najaktualnije pitanje o kojem se i najžustrije raspravljalo na Aktualnom satu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice bilo je ono o kvaliteti zraka u našem gradu. Isto je pitanje postavilo čak troje vijećnika, a kako im je odgovorio gradonačelnik Dražen Barišić te o čemu su još vijećnici raspravljali pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno