Poveži se s nama

HOTNEWS

Gorica glatko poražena u Rudešu

Objavljeno

Gorica je u tjednom gostujućem kolu na vrlo teškom terenu poražena od Rudeša koji vodi bivši pomoćni trener Gorice Stipe Brnas. I opet to do 30. minute uopće nije loše izgledalo, Gorica je bila bolja, ali i komplicirala u napadu iako je sve bilo više nego jednostavno. U fazi dobre igre Gorice Vincek je nakon odličnog udarca Škvorca spašavao svoja vrata, a netko je u gužvi gađao glavom gredu domaćih. U kontra napadu loptu u korner je izbacio Lela, a ubačaj iz kuta u petercu propustilo je čak pet igrača Gorice što je bilo dovoljno za poklon i vodstvo Rudeša. Opet Gorica pritiska no i danas indisponirani Hajduk i Dvorneković očito nemaju taj kalibar prevage u igri da bi Gorica bila opasna. Zato prilike stvaraju Lihić, Jančetić, Škvorc i Štrok, ali kad se igra bez dva napadača vrlo je teško računati na bilo što više od poraza. Indolentnost se Dvornekoviću osvetila već u 32. minuti nakon što je izgubio čistu loptu u fazi napada Gorice, a Šćrbec je to kaznio u brzoj kontri za 2:0. Što misli o igri dvojice svojih udarnih napadača (Dvorneković, Hajduk) Milinović je pokazao već početkom drugog dijela kada je zamijenio obojicu, no pokazalo se da je za to bilo kasno. Kako je počelo, tako je i završilo, u seriji pogrešaka Milanović je efektno glavom zabio u 69. minuti autogol za konačnih 3:0 Rudeša. Napadači Gorice se doista moraju zapitati gdje su bili u ovih 11 kola jer na kontu imaju tek 10 pogodaka, a navijači s pravom pitaju plaća li ih itko za to? Gorica ima igru i to nije uopće sporno i tek sada kad je cijela momčad orijentirana više napadački vidljivo je koliko se pojedinci “švercaju” tokom ovih 11 kola u sustavu koji isključivo ovisi o kolektivnom doprinosu koji za neke jednostavno ne vrijedi. I danas su među boljima u momčadi Gorice bili Jančetić, Škvorc, Štrok, Hodžić i mladi Lihić, no to je nedovoljno za nešto više od poraza. U dosadašnjih 11 kola golove za Goricu iz igre postizali su Zenuni, Jančetić, Apollon, Štrok, Hajduk, Dvorneković, Perković i Matošević te iz kaznenih udaraca po jedan Hajduk i Škvorc. Podatak koji više od činjenica govori sam po sebi o razlozima gdje treba tražiti krivca. Već u nedjelju prvenstvo se okreće i Gorica ide na noge Sesvetama. Možda je to prilika nekima da se iskupe, ili je ipak ovo njihov maksimum?

RUDEŠ  – GORICA 3:0 (2:0)
Stadion Rudeša. Gledatelja 300. Sudac: Klaić (Konavle),
Strijelci: 1:0  Džoni (27), 2:0 – L. Šćrbec (32) 3:0 – Milanović ag. (69)
RUDEŠ: Vincek, Leko (od 59. Paris), Boršić, Babok, Grabovac, Kešinović, Collin (od 75. Gorgiev), Grbić, Džoni, Bojić, Šćrbec (od 61. Kamenar).
Trener Stipe Brnas.
GORICA: Šušković, Jančetić, Lela, Milanović, Žutić, Štrok, Hodžić (od 78. Livaja), Lihić, Škvorc, Dvorneković (od 68. Lemondzhava), Hajduk (od 56. Vučić)
Trener Damir Milinović

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno