Poveži se s nama

HOTNEWS

Goran Beus Richembergh najavio i službeno kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice

Objavljeno

Iako se u kuloarima to već odavno po tiho najavljivalo, danas je postalo i službeno. Jedan od trojice najpopularnijih velikogoričkih političara danas je najavio svoje predstavljanje, odnosno kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice. Obzirom da se nigdje na pozivnici ne spominje stranka, pretpostavljamo da će se u sljedećih nekoliko dana i službeno znati ide li HNS sa Beusom samostalno ili će gradski SDP ipak popustiti i povući kandidaturu Aleksandra Horvata i podržati Beusa Richembergha. Uz ovu kandidaturu, zasad će biti i  vrlo zanimljivo istražiti informacije koje su od prije koji dan stigle do nas da se unutar HNS-a na nacionalnoj razini lobira prema novom predsjedniku SDP-a Davoru Bernadiću, kako bi za strateško važne gradove zajednički diktirali zauzimanje pozicija za lokalne izbore. Ukoliko do toga dođe jasno je da će SDP morati ipak popustiti, odnosno omekšati svoje stavove i podržati Gorana Beusa Richembergha koji je ipak prvo ime velikogoričke ljevice. Cityportal će u slijedećih nekoliko dana istražiti sve moguće opcije i dobiti izjave sa svih relevantnih pozicija u HNS-u i SDP-u kako bi eventualno i najavili mogućnost određenih zaokreta u kampanji SDP-a i HNS-a pred lokalne izbore u svibnju 2017.

 

Pozivnica za predstavljanje Gorana Beusa Richembergha za gradonačelnika Velike Gorice

Pozivnica za predstavljanje Gorana Beusa Richembergha za gradonačelnika Velike Gorice

 

Dok se to ne dogodi, pričekajmo ipak prvo predstavljanje Gorana Beusa Richembergha koje će se dogoditi u srijedu 07. prosinca 2016. godine u dvorani Doma kulture na Galženici s početkom u 17:30 sati.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno