Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Zabrinjava činjenica da je gradonačelnik najvećeg grada u Zagrebačkoj županiji doveden u vezu s kriminalom i korupcijom

Objavljeno

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Hrvoje Frankić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatska seljačka stranka (HSS) održala je danas (četvrtak, 17.09.2020.) ispred Pučkog otvorenog učilišta izvanrednu konferenciju za medije kojoj je tema bila zajednička akcija policije i USKOK-a, kojom je obuhvaćeno 13 osoba zbog djela iz domene kriminaliteta i korupcije, a među njima je i Dražen Barišić, velikogorički gradonačelnik i predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije. Na konferenciji su govorili zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i Igor Horvačić, gradski vijećnik HSS-a i predsjednik HSS-a Velika Gorica.

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvoje Frankić: ”Pozdravljam sve aktivnosti policije, USKOK-a i ostalih tijela koja provode aktivnosti kontrole korupcije i ostalih nepravilnosti koje se događaju u Republici Hrvatskoj i napose u Zagrebačkoj županiji. Posebno zabrinjava činjenica da je istragom obuhvaćen i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, gradonačelnik šestog grada u Hrvatskoj i najvećeg grada u našoj županiji. Svojevremeno je župan Stjepan Kožić razvrgnuo koaliciju i otišao u koaliciju s Draženom Barišićem kako bi mu se približio te me zabrinjava funkcioniranje Zagrebačke županije iz razloga što ima jako puno nepravilnosti, jer nema ravnomjernog razvoja gradova i općina. Vrši se pritisak na zaposlenike Zagrebačke županije i vijećnike županijske skupštine da bi sve funkcioniralo tako kako trenutnom županu isključivo odgovara. Moj cilj je učinkovita, transparentna i, iznad svega, efikasna Zagrebačka županija.”

17.09.2020. Velika Gorica. Izvanredna tiskovna konferencija HSS-a. Igor Horvačić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Igor Horvačić: Žalosti me situacija da je prvi čovjek Grada Velika Gorica Dražen Barišić, prema pisanju medija, doveden u vezu s kriminalnim radnjama. Žalosti me činjenica da je započeta realizacija projekta Aglomeracije dovedena u pitanje jer je navodno i taj projekt, vrijedan 700 milijuna kuna, također obuhvaćen ovom istragom iz domene kriminala i korupcije. Spomenuta tvrtka u istrazi s kojom je Grad Velika Gorica već niz godina radio velike poslove, spominjana je u kuloarima, kako je tu bilo nepravilnosti i problema kako gorički obrtnici zbog nje ne mogu doći na red za nekakav veći projekt.

Galerija fotografija

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno