Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Vrlo dinamičan dan u Gradu

Objavljeno

15.04.2020. Velika Gorica. Dinamičan dan u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

15.04.2020. Velika Gorica. Dinamičan dan u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon jučerašnjeg djelomično snježnog i hladnog dana, vremenska situacija se danas promijenila nabolje i to se vidjelo po aktivnostima u gradu i na aktualnim gradilištima. Dugi redovi pred svim bankama, poštama, Finom te nešto kraći redovi pred ljekarnama dominirali su današnjom slikom grada. Na tržnici na svim štandovima (25) postavljene su pleksiglas ‘barijere’.

15.04.2020. Velika Gorica. Dinamičan dan u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Energetska obnova zgrade Srednje škole je opet u punom sastavu, krovopokrivači su nakon jučerašnjeg ‘snježnog predaha’ opet na krovu i rad je nastavljen uobičajenim ritmom. U unutrašnjosti školske zgrade djelatnici nastavljaju s ugradnjom PVC stolarije, dijelovi ventilacije dobivaju pomalo finalni izgled, bušilice rade punim tempom.

15.04.2020. Velika Gorica. Dinamičan dan u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ravnateljice i ravnatelj srednjih škola redovito dolaze u školu i imaju uvid u ono što se radi u školskoj zgradi, ali glavna im je preokupacija da ‘nastava na daljinu’ teče bez zastoja. Tako je danas ravnatelj Srednje strukovne škole Miroslav Antolčić održao sa svim nastavnicima prvo virtualno nastavničko vijeće. Škola je već apsolvirala obje ankete: ‘Nastava na daljinu – anketa za učenike’ (254 odgovora) i ‘Nastava na daljinu – anketa za nastavnike’ (29 odgovora).

Galerija fotografija

Vijesti

Šarenilo boja za bolje raspoloženje: Mladi na Tuđmancu pripremaju dan posvećen umjetnosti

Mali i veliki moći će u parku za stolovima slikati vodenim bojama, bojati, oslikavati čestitke…

Objavljeno

on

Povodom svjetskog dana umjetnosti, Gorički klub mladih postavit će veseli štand u Parku dr. Franje Tuđmana. U petak od 13 do 18 sati, za velike i male, pripremit će stolove namijenjene raznim aktivnostima, od slikanja vodenim bojama i pastelama, izrađivanja i ukrašavanja čestitki, do isprobavanja malih elektroničkih instrumenata.

– Također smo pripremili i antistres bojanke za odrasle koje odrasli i roditelji mogu bojati u kafićima dok su djeca za stolom i bave se svojim aktivnostima, ali ih naravno mogu bojati i s nama – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih.

Na dva velika platna posjetitelji će moći ostaviti otisak svoje ruke, a platna će članovi Goričkog kluba mladih izvjesiti u svom klubu i tako u prostor unijeti malo šarenila.

– Poznato je da bojanje opušta mozak, stoga pozivamo sve da sudjeluju u glazbenim i slikarskim umjetnostima i prošire svoj kreativni svijet. Pridružite se nama u bojama do sreće! Pozivamo sve građane da iskoriste lijepi petak i pridruže nam se u obilježavanju svjetskog dana umjetnosti – dodala je Kajgana Raga.

Nastavi čitati

Vijesti

Rješenje za gužve u Pucekovićevoj: Traži se nova lokacija za testiranje na COVID…

Za sigurnije kretanje građana, dio Ulice Matije Slatinskog dobit će nogostup

Objavljeno

on

Učestali prometni kaos u Pucekovićevoj ulici već dugo muči Velikogoričane. Problem nije uspjelo riješiti ni novo parkiralište s gotovo 100 parkirnih mjesta. A ovaj problem ne utječe samo na stanare okolnih zdrada, već i one koji ujutro dovoze djecu u vrtić ili moraju ići u Dom zdravlja. Pucekovićevu ulicu zato je danas obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Problem gužvi koje nastaju u Pucekovićevoj ulici zbog COVID ambulante riješit ćemo ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje – kazao je Ačkar te dodao kako će ovih dana krenuti i u izgradnju nogostupa u obližnjoj Ulici Matije Slatinskog.

– Na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog krećemo u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje. Izgradnjom nogostupa omogućit ćemo sigurno kretanje pješacima – zaključio je Ačkar.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Grad objavio listu poduzetnika koji su ostvarili pravo na COVID potporu

85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica objavio je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva u djelatnostima pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu. Sredstva su osigurana iz proračuna, a Grad će ih uplatiti na žiro račun korisnika potpore nakon potpisivanja ugovora. Ukupno 85 poduzetnika ostvarilo je od tri do 15 tisuća kuna potpore. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 813 tisuća kuna, a popis korisnika potpore dostupan je OVDJE.

 

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno