Poveži se s nama

Kultura

FOTO Vrhunski plesni događaj za pamćenje u izvedbi 15 plesnih klubova

Objavljeno

28.04.2019. Velika Gorica. Otvoreni kup Hrvatske u plesu – Step, Produkcije i Gala večer. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Petodnevna manifestacija (24. do 28. travnja), Otvoreni kup Hrvatske u plesu, u organizaciji Plesnog kluba Megablast i suorganizaciji Hrvatskog show dance saveza u dvorani Srednje strukovne škole završena je jučer (nedjelja, 28. travnja). Posljednjeg dana impozantne plesne manifestacije na programu su bili: natjecanje u Stepu za sve kategorije i dobne skupine, Produkcije i Gala večer. Gala večer bila je vrhunac sjajne plesne priredbe u kojoj su se smjenjivali najbolji od najboljih, 29 pobjednika u svim kategorijama i dobnim skupinama! Gledatelji su bilo oduševljeni kreacijama mladih plesačica i plesača i nagrađivali su ih dugotrajnim pljeskom.

28.04.2019. Velika Gorica. Otvoreni kup Hrvatske u plesu – Step, Produkcije i Gala večer. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sudionici Kupa Hrvatske bili su klubovi (abecednim redom): Atomic dance factory, B Residence (oba Zagreb), Boa/Plesni studio Marine Mihelčić (Požega), Bolero (Osijek), D N F (Split), Dance Queen (Kraljevica), Dance Box, Dea Dia (oba Split), Fusion (Zagreb), K-7 (Kaštel Novi), Matrioška – Sesvete (Zagreb), Megablast (Velika Gorica), Modus, Pinokio, Step by step (svi Zagreb). Kup je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za Prvenstvo Hrvatske koje će biti održano polovicom lipnja 2019.godine u Dugom Selu.

28.04.2019. Velika Gorica. Otvoreni kup Hrvatske u plesu – Step, Produkcije i Gala večer. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kompletnu organizaciju Kupa vodio je sveprisutni Gordan Križaj, logistiku su činili članovi PK Megablast, a program je vodio neumorni Tomislav Novosel.

Galerija fotografija

Kultura

Kraljevstvo Moje (za početnike) dolazi nasmijati Goričane

Glume Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Objavljeno

on

Predstava Ludens teatra i Teatra EXIT “Kraljevstvo Moje (za početnike)” 2. prosinca u 20 sati gostuje u dvorani Gorica. Predstava je nastala po tekstu Davida Javerbauma ‘Čin Božji’ koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Originalno je postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.

– Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te – stoji u najavi predstave.

Prodaja ulaznica započela je u srijedu, a cijena je 50 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Pučko odgodilo svoj slavljenički koncert “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”

Koncert je Učilište pripremilo povodom 60. godišnjice rada

Objavljeno

on

Slavljenički koncert Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica “Zajedno smo rasli, grade, ja i ti…”, koji se trebao održati u četvrtak, 26. studenog, zbog novih epidemioloških mjera odgađa se do daljnjeg.
– Nadamo se da ćemo se što prije okupiti na planiranom glazbenom druženju, podsjetniku na najvažnije događaje u razvoju grada i našeg Učilišta te glazbenom vremeplovu hitova uz koje su mnoge generacije odrastale, pjevale, plesale… – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Nastavi čitati

Kultura

Kroz izložbu plakata prisjetite se najboljih hrvatskih filmova

Od 26. do 29. studenog

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja 60. obljetnice rada, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je pripremilo izložbu filmskih plakata “Plakatima kroz povijest hrvatskog filma”. U izložbenom prostoru Učilišta građani je mogu pogledati od 26. do 29. studenog, a organiziraju je Kino Gorica, Kino mreža i Hrvatski državni arhiv.

Odabirom reprinta plakata iz građe Hrvatskog državnog arhiva – Kinoteka, na izložbi će svoje mjesto pronaći najbolji hrvatski filmovi prošlog stoljeća. Svi su oni imali i svoju brojnu publiku u kino dvorani Učilišta.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno