Poveži se s nama

Kultura

FOTO VIJEST Na daskama u Buševcu kazalištarci iz cijele Zagrebačke županije

Objavljeno

Ogranak Seljačke sloge Buševec drugu godinu zaredom domaćin je Smotre kazališnih amatera Zagrebačke županije. U Domu kulture nastupili su Samoborci s predstavom “Sitnice život znače“, dok su Brdovčanke prikazale kako “Mama i tata žene Iveka“. Zelinska Zamka večeras će predstaviti “Audiciju“, a Gradsko kazalište Jastrebarsko predstavu “Iza kulisa“.

 

Smotra kazališnih amatera  (5)

 

„Prošle godine pokazali smo se kao dobri domaćini pa smo tu priliku imali i ove. Na smotri ćemo predstaviti 11 zanimljivih predstava iz svih krajeva naše Županije“, rekao je predsjednik Ogranka seljačke sloge Buševec Nenad Rožić.

 

Subotnji program počinje u goričkom Pučkom otvorenom učilištu predstavom “Čarobni dječji kutak” u 11 sati. Nastavak Smotre je u Buševcu gdje će od podneva do 22 sata nastupati Feniks Novi, Bedenica, kazalište Jastrebarsko, glumci amateri iz Samobora te domaćini, Pučko kazalište Ogranka s dvije predstave.

 

Smotra kazališnih amatera  (7)

 

Pokrovitelj 19. Smotre kazališnih amatera je Zagrebačka županija, a vrijedni glumci amateri i ovoga puta su nastoje se izboriti za svoje mjesto na državnoj smotri kazališnih amatera.

 

„Zagrebačka županija drži do svog amaterizma i svake godine povećava sredstva za sufinanciranje njihovog rada. Imamo preko 160 različitih kulturno-umjetničkih društava koji njeguju tradiciju svoga kraja, kaže Zlatko Herček, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije.

 

Galerija fotografija:

 

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno