Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Grad Velika Gorica dobio nagradu u kategoriji pametna uprava

Na konferenciji ‘Pametni gradovi – gradovi budućnosti’ Poslovnog dnevnika nagrađen WebGIS modul za online prijedloge i primjedbe građana na prostorne planove

Objavljeno

Na konferenciji Pametni gradovi – gradovi budućnosti, koju organizira Poslovni dnevnik, Velika Gorica dobila je nagradu u kategoriji pametna uprava. Nagrada je dodijeljena za modul gradskog geoinformacijskog sustava e-URB, odnosno za WebGIS modul za online sudjelovanje građana u kreiranju prostornih planova.

– Idemo u korak sa suvremenim digitalnim trendovima. Velika Gorica u svim segmentima ide prema tome da bude pametan i jednostavan grad poželjan za život. Prvi smo u Hrvatskoj uveli ovaj sustav, i u kratko vrijeme korištenja jako smo zadovoljni odazivom i prijedlozima građana za daljnji razvoj – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Iz Grada su poručili kako žele aktivno uključiti građane u procese donošenja planova od samog početka te se nadaju da će ovo biti samo jedan u nizu projekata kojima će im olakšati život. Uvođenjem inovativnog procesa preko modula Gradskog geografskog informacijskog sustava (GIS) eURB za davanje prijedloga izmjena prostornih planova Grada, građane Velike Gorice se aktivnije uključilo u upravljanje prostornim razvojem Grada, što će izravno utjecati na poboljšanje kvalitete njihovog života.

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno