Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Grad Velika Gorica dobio nagradu u kategoriji pametna uprava

Na konferenciji ‘Pametni gradovi – gradovi budućnosti’ Poslovnog dnevnika nagrađen WebGIS modul za online prijedloge i primjedbe građana na prostorne planove

Objavljeno

Na konferenciji Pametni gradovi – gradovi budućnosti, koju organizira Poslovni dnevnik, Velika Gorica dobila je nagradu u kategoriji pametna uprava. Nagrada je dodijeljena za modul gradskog geoinformacijskog sustava e-URB, odnosno za WebGIS modul za online sudjelovanje građana u kreiranju prostornih planova.

– Idemo u korak sa suvremenim digitalnim trendovima. Velika Gorica u svim segmentima ide prema tome da bude pametan i jednostavan grad poželjan za život. Prvi smo u Hrvatskoj uveli ovaj sustav, i u kratko vrijeme korištenja jako smo zadovoljni odazivom i prijedlozima građana za daljnji razvoj – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Iz Grada su poručili kako žele aktivno uključiti građane u procese donošenja planova od samog početka te se nadaju da će ovo biti samo jedan u nizu projekata kojima će im olakšati život. Uvođenjem inovativnog procesa preko modula Gradskog geografskog informacijskog sustava (GIS) eURB za davanje prijedloga izmjena prostornih planova Grada, građane Velike Gorice se aktivnije uključilo u upravljanje prostornim razvojem Grada, što će izravno utjecati na poboljšanje kvalitete njihovog života.

Gospodarstvo

Okupljaju proizvođače voća i povrća, a promovirat će ih katalogom i internetskom stranicom

Sudjelovanje u izradi kataloga je besplatno, a rok za prijavu je 7. veljače

Objavljeno

on

U sklopu provedbe međuteritorijanog projekta suradnje “Udruživanjem do jačanja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača”, Lokalna akcijska grupa Zrinska gora – Turopolje objavljuje javni poziv u svrhu promocije te izrade kataloga poljoprivrednih proizvođača voća i povrća s područja LAG-a Zrinska gora – Turopolje.

Promocija poljoprivrednih proizvođača će uključiti izradu 400 kataloga proizvođača voća i povrća s područja LAG-a te izradu internetske stranice s interaktivnom kartom na kojoj će biti označene lokacije i dostupni podaci o proizvođačima.

Sudjelovanje u izradi kataloga je besplatno za sve prijavitelje, a rok za prijavu je 7. veljače.

Nastavi čitati

Kultura

Nino Raspudić večeras predstavlja svoju knjigu ‘Kratki espresso’

Riječ je o zbirci kolumni objavljivanih u Večernjem listu od 2016. do 2019. godine

Objavljeno

on

Večeras u 19 sati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta bit će predstavljena knjiga ‘Kratki espresso’ Nine Raspudića. Riječ je o zbirci kolumni objavljivanih u Večernjem listu od ožujka 2016. do studenog 2019. Ukupno obuhvaća 186 kolumni, u kojima se obrađuju aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme u Hrvatskoj i svijetu.

– Spoj Raspudićeve erudicije, pripovjedačkog umijeća i specifičnog humora učinio je „Kratki espresso“ jednom od najčitanijih i najutjecajnijih kolumni u zemlji, a Raspudiću donio posebnu težinu u javnom prostoru te mu priskrbio reputaciju neovisnog, slobodnomislećeg intelektualca koji lako komunicira i sa širokim čitateljstvom – poručili su organizatori promocije.

Predstavljanje knjige u Velikoj Gorici moderirat će Igor Peternel, a zamišljeno je kao spoj razgovora između moderatora i autora u interakciji s publikom.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO U Lukavcu otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velike Gorice

Radovi počinju u ožujku, a priključke će dobiti 763 domaćinstva

Objavljeno

on

Nakon gradilišta u Mraclinu i Kobiliću, otvoreno je i posljednje, treće, gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Ono uključuje sjeverni dio grada Velike Gorice te naselja Lukavec i Veliku Mlaku. Što će projekt donijeti građanima te koliko se dugo čekalo na kanalizaciju u ovom dijelu Turopolja pogledajte u videu.

21.01.2020. Lukavec – Otvoreno treće gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno