Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Velikogoričke mažoretkinje revijom obilježile svoju obljetnicu

Objavljeno

 

30.03.2019. Novo Čiče – Revijalna smotra mažoretkinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Udruga Velikogoričke mažoretkinje iz Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH) proslavila je revijalnom smotrom mažoretkinja svoju obljetnicu kontinuiranog djelovanja. Smotra je po broju sudionika bila skromnija nego prošle godine (subota, 03.03.2018.), a održana je u subotu, 30. ožujka 2019 u sportskoj dvorani Osnovne škole Novo Čiče. Sudjelovali su ne samo mažoret timovi nego i jedan plesni klub. Sudionici revije su bili: Novljanske mažoretkinje (Novska), Zlatarbistričke mažoretkinje (Zlatar Bistrica), Petrinjske mažoretkinje (Petrinja), Popovačke mažoretkinje (Popovača), Kloštranske mažoretkinje (Kloštar Ivanić), Bedekovčanske mažoretkinje (Bedekovčina), Akrobatski rock ‘n’ roll klub (ARRK) Gorica i slavljenik Velikogoričke mažoretkinje. Moderatorica programa bila je Suzana Majstorović.

30.03.2019. Novo Čiče – Revijalna smotra mažoretkinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednica SMPTH-a i MWF-a (Majorette-sport World Federation) Željka Banović otvorila je smotru dodjelom plaketa, medalja, priznanja, zahvalnica i specijalnih nagrada mažoretkinjama slavljenicama i trenericama te predstavnicama svih sudionika.

Galerija fotografija

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelajić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelajić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Poreznici krenuli u akciju protiv sive ekonomije

Prijavite one koji vam ne izdaju račun i sudjelujte u drugom kolu nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ Ministarstva financija

Objavljeno

on

– Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. – 23.10.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu – poručili su danas iz Porezne uprave.

Nadzirat će se prijevoznici, ugostitelji i ostale uslužne djelatnosti. Iz Porezne uprave upozorili su da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Kako kažu, sustav fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

– U tijeku je i prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’. Građani u njoj mogu sudjelovati tako da prijave nepravilnosti kod izdanog računa. Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog ove godine.

Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – dodali su iz Porezne.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno