Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Veliki optimizam u redovima drugoligaša HNK Gorica

Objavljeno

Pripreme drugoligaša HNK Gorica za nastavak proljetnog dijela prvenstva počele su danas s unaprijed pripremljenim protokolom, koji je otvoren sastankom igračkog kadra, kompletnog stručnog stožera, klupskog vodstva i predstavnika medija. Nazočne je pozdravio predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko i kratko obrazložio nastavak klupske politike koja bi trebala rezultirati plasmanom kluba u Prvu ligu. Predsjednik je ponovio riječi koje je izgovorio ljetos pred početak aktualnog prvenstva: ”Struka je ta koja određuje i realizira sportske ambicije, a klupski aparat je tu da učini sve potrebno za realizaciju realnog cilja.”

Trener Ivan Prelec obrazložio je plan priprema po kojem bi u drugoj pripremnoj fazi Gorica imala sedmodnevni trenažni boravak u Medulinu (03. do 10. veljače) u kojem bi ne samo intenzivno trenirala nego i odigrala tri test utakmice. Izrazio je zadovoljstvo zbog povratka u klub Matije Dvornekovića (jesenas je igrao na Islandu), kao i najavljenim pojačanjima iz inozemstva. Uvjeren je da sadašnja momčad s pojačanjima može imati ne samo isti učinak kao u jesenskoj polusezoni nego i bolji, a to bi najvjerojatnije Gorici donijelo ulazak u prvoligaški rang.

Slično odnosno skoro isto razmišljanje kao trener imaju kapetan Hrvoje Jančetić, Matija Dvorneković i Michal Maslowski, koji u svojim izjavama naglašavaju dobru atmosferu u svlačionici i riješenost svih igrača da iskoriste jedinstvenu prigodu za ulazak u najviši nogometni razred. Prvi trening igrači su odradili dijelom u teretani, a nastavili su na igralištu s umjetnom travom.

HNK Gorica je jesenski dio prvenstva s 32 boda okončala na 2. mjestu, bodovno poravnata s Dugopoljem i bodom prednosti ispred Sesveta te 5 bodova više od Varaždina: 1. Dinamo II 37 (19 11 4 4 26:12), 2. Gorica 32 (19 9 5 5 21:16), 3. Dugopolje 32 (19 9 5 5 21:17), 4. Sesvete 31 (19 9 4 6 24:20), 5. Varaždin 27 (19 7 6 6 20:19), . . . Prvu utakmicu u proljetnom dijelu prvenstva Gorica igra doma protiv Hajduka II (02. ožujka).

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno