Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Velika Gorica i Seoul od sada povezani tri puta tjedno

Nova linija dolazi u vrijeme značajnog povećanja broja posjetitelja iz Južne Koreje

Objavljeno

Tradicionalnim vodenim pozdravom dočekan je prvi let južnokorejske aviokompanije Korean Air, koja od jučer tri puta tjedno spaja Veliku Goricu i Seoul.

Zrakoplovna linija bit će izravna do kraja ljetnog reda letenja, dok će tijekom zimskog reda letenja u povratku ići preko Züricha (Seoul-Velika Gorica-Zurich-Seoul). Tako će Korean Air će za Veliku Goricu u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05 sati, dolaskom u Veliku Goricu u 15:45 sati. Iz Velike Gorice povratak će biti u 17:20 sati te dolazak u Seoul idući dan u 11:30 sati. Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakoplovom tipa  Boeing  787-9 – Dreamliner  kapaciteta 269 sjedala.

Zrakoplov će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom s polaskom iz Seoula u 11:25 sati, dolaskom u Veliku Goricu u 14:55 sati, iz Zagreba će za Zurich kretati u 17:00 sati, doći će u Zurich u 18:40 sati, odakle će u 20:55 sati ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35 sati.

Foto: Josip Škof

„Izuzetno smo ponosni što naša nastojanja da Zagreb povežemo s Azijom cjelogodišnjim linijama te kontinuirano obogaćujemo ukupnu ponudu letova daju rezultate. Ova je linija, naime, već treća cjelogodišnja iz Zagreba prema Aziji, no otvara jedno potpuno novo tržište koje već itekako dobro poznaje Zagreb kao turističku destinaciju. Naime, prošle je godine gotovo pola milijuna turista iz Južne Koreje posjetilo Hrvatsku i zato vjerujemo kako će ova linija snažno pridonijeti nastavku pozitivnih prometnih rezultata koje Zračna luka Franjo Tuđman bilježi, ali i turističkim rezultatima i imidžu Zagreba“, kaže Jacques Feron, predsjednik uprave Međunarodne zračne luke Zagreb, podsjetivši da je Zračna luka Franjo Tuđman i ove godine zabilježila povijesne rezultate u prometu putnika, te je od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 9 %, u odnosu na prošlu godinu.

„Veseli nas uvođenje prve redovne linije prema Hrvatskoj, državi Jugoistočne Europe s izuzetno brzim turističkim rastom“, izjavio je Byung-Ryool Park, menadžer Korean Aira za Europu te nastavio: „Ova je linija most između Hrvatske i Koreje te će pridonijeti dodatnom rastu ekonomskog i turističkog prometa.“

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno