Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Svečano uručene svjedodžbe učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole

Svjedodžbe je primilo 111 učenika iz 7 završnih razreda

Objavljeno

Svečanim uručivanjem svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica, danas u holu Srednjoškolskog centra, potvrđeno je na simboličan način da je 111 učenika iz 7 završnih razreda (jedan manje nego prošle godine) osposobljeno za zanimanje u svojim stručnim smjerovima. Po stručnim zanimanjima, kojih ima 15, brojčano to izgleda ovako: automehatroničar (18 učenika), autolimar (3), instalater kućnih instalacija (9), tokar (2), automehaničar (5), pomoćni kuhar i slastičar (8), pomoćni instalater grijanja i klimatizacije (3), frizer (8 učenica), pediker (8 učenica), elektroničar-mehaničar (5), elektromehaničar (7), elektroinstalater (4), kuhar (7), konobar (5) i elektrotehničar (18). Sva strukovna zanimanja se stječu u trogodišnjem školovanju, jedino izobrazba za zanimanje elektrotehničar traje 4 godine.

Nakon intoniranja državne himne svečanost je otvorila pedagoginja Sanja Šipušić Komar, a onda su se učenicima obratili Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica i Vladimir Birek, dopredsjednik Udruženja obrtnika Velike Gorice. Bile su to riječi respekta prema onome što su učenici postigli u trogodišnjem (i četverogodišnjem) školovanju, jednako tako bile su to riječi ohrabrenja mladim strukovnjacima na njihovom putu u daljnjem životu odnosno u izgradnji vlastitih karijera.

Maturantima su, nakon upisa u godišnjak ‘Generacija maturanata školske 2016./2017. godine’, završne svjedodžbe uručivale razrednice i razrednici: Jasmina Tešija, prof. (3.a), Tonči Miočić, prof. (3.c), Zvjezdana Ribarić, prof. (3.d), Kristina Pađen, prof. (3.e), Nataša Sirković, prof. (3.g), Anica Bićanić, prof. (3.h), Dragan Bulatović, prof (4.f).

Odlukom Školskog odbora i na prijedlog Nastavničkog vijeća vrijednim knjigama nagrađeni su učenici za odličan uspjeh i uzorno vladanje, a pohvalnice su uručene učenicima za vrlo dobar uspjeh i uzorno vladanje.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Osobna molitva u Crkvi NBDM

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Osobna molitva u Crkvi NBDM. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na vratima Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije istaknuta je obavijest: ”Za osobnu molitvu župna crkva bit će otvorena od 07:30 do 10:00 i od 16:00 do 18:30 sati. U crkvi smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Šarenilo maski na goričkim ulicama

Objavljeno

on

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svakodnevno se povećava broj ljudi koji kao dodatak odijevanju dodaju i zaštitnu masku. Ima ih jednobojnih, šarenih, stiliziranih i onih koje su načinjene u kućnoj radinosti, vjerujemo da sve služe svojoj svrsi – osobnoj zaštiti i zaštiti drugih. Sve su zanimljive na svoj način, napravljene su od raznih materijala a njihovo šarenilo i razigranost boja pokazuju kako su njihovi autori i u prijetećoj pandemiji koronavirusa sačuvali zdrav duh, kreativnost i optimizam.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Maska pruža adekvatnu zaštitu ako pokriva područje od korijena nosa do ispod brade. Obvezne su za medicinsko osoblje.

27.03.2020. Velika Gorica. Šarenilo maski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Ona je zaštita ako osoba ima simptome. Više štiti osobu koja je bolesna i koja ima simptome nego što štiti zdravu osobu” (Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno