Poveži se s nama

Moja županija

FOTO Štruklijada, štrudlijada i kestenijada u znaku obnove vukovarskog Vodotornja

Objavljeno

Zajedništvom udruga „Marijagoričke zipke“ i „Trseka“ u Mariji Gorici je održana „8. Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“. Pristigle štrukle i štrudle ocijenio je tročlani ocjenjivački sud. Najukusnije slane štrudle ispekla je Zdenka Pušić iz Marije Gorice, najukusnije slatke Kristina Pušić iz Kraja Gornjeg, dok je za najbolje zapečene štrukle zaslužna Danica Jakovina iz Bijele Gorice.

 

struklijada

 

„Željeli bismo zadržati običaje pripreme tradicijske hrane. I sve to prenijeti na najmlađe. Za sada, u tome uspijevamo“, komentirala je Marica Jančić, načelnica Marije Gorice.

 

Manifestaciju je pratio zabavno-glazbeni program i prodajna izložba radova lokalnih OPG-a i udruga, a prihod od prodanih štrukli i štrudli organizatori su namijenili za obnovu vukovarskog Vodotornja.

 

„Danas kada je u društvu, manje-više, sve iskomercijalizirano, kada se na svakom koraku postavlja pitanje isplativosti nečega, ove vrijedne ruke se ne mogu mjeriti nikakvim novčanicama. One su bogatstvo cijele ove priče“, komentirala je Mirela Katalenac, potpredsjednica Županijske skupštine.

 

struklijada1

 

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno