Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Sjajna ljetna zabava na igralištu u Kobiliću

Objavljeno

Povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kobilić održana je na nogometnom igralištu manifestacija ”Stare seoske igre” pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Organizator je bio NK Vatrogasac (dugogodišnji predsjednik Ante Marić) uz potporu Vijeća MO Kobilić, DVD-a Kobilić i Udruge umirovljenika Kobilić. Nadmetanje u starim seoskim igrama bilo je vrlo dinamično, natjecalo se 8 ekipa (svaka je imala 5 članova) u 9 disciplina: skok u dalj, nošenje jajeta u žlici, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, trka parova, Bistrički ringišpil.

Program je stručno i duhovito vodio Goran Smolčić te mjerio vrijeme u disciplinama, asistirao mu je pjesnik Stjepan Vitez i vodio zapisnik. Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Božić pratio je cjelodnevni program i pazio da sve prođe u najboljem redu. Prve tri ekipe nagrađene su medaljama i peharom, a pobjedničkoj ekipi, ”Ekipa za 5”, uručen je i prijelazni pehar, a svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice. Konačni redoslijed ekipa: 1. ‘Ekipa za 5’ 54 boda, 2. Malci 53, 3. Cure na zadatku 50, 4. Stara krama 48, 5. Otpisani 41, 6. Vatreni 38, 7. Prvaci svijeta 22, 8. Hot-dog 17.

Za sve sudionike i navijače organizator je pripremio besplatan grah s kobasicama, tako da su svi koji su se jučer zatekli na igralištu u Kobiliću bili počašćeni odlično pripremljenim jelom. Nakon završetka sportskih natjecanja druženje je nastavljeno uz iće i piće.

Galerija fotografija

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno