Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Sjajna ljetna zabava na igralištu u Kobiliću

Objavljeno

Povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kobilić održana je na nogometnom igralištu manifestacija ”Stare seoske igre” pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Organizator je bio NK Vatrogasac (dugogodišnji predsjednik Ante Marić) uz potporu Vijeća MO Kobilić, DVD-a Kobilić i Udruge umirovljenika Kobilić. Nadmetanje u starim seoskim igrama bilo je vrlo dinamično, natjecalo se 8 ekipa (svaka je imala 5 članova) u 9 disciplina: skok u dalj, nošenje jajeta u žlici, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, trka parova, Bistrički ringišpil.

Program je stručno i duhovito vodio Goran Smolčić te mjerio vrijeme u disciplinama, asistirao mu je pjesnik Stjepan Vitez i vodio zapisnik. Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Božić pratio je cjelodnevni program i pazio da sve prođe u najboljem redu. Prve tri ekipe nagrađene su medaljama i peharom, a pobjedničkoj ekipi, ”Ekipa za 5”, uručen je i prijelazni pehar, a svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice. Konačni redoslijed ekipa: 1. ‘Ekipa za 5’ 54 boda, 2. Malci 53, 3. Cure na zadatku 50, 4. Stara krama 48, 5. Otpisani 41, 6. Vatreni 38, 7. Prvaci svijeta 22, 8. Hot-dog 17.

Za sve sudionike i navijače organizator je pripremio besplatan grah s kobasicama, tako da su svi koji su se jučer zatekli na igralištu u Kobiliću bili počašćeni odlično pripremljenim jelom. Nakon završetka sportskih natjecanja druženje je nastavljeno uz iće i piće.

Galerija fotografija

Obrazovanje

FOTO Počinje energetska obnova zgrade Srednjih škola

Objavljeno

on

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Velika Gorica” potpisali su danas (ponedjeljak, 09. prosinca 2019. godine) na sastanku u prostoru Srednje škole: Pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije (Velimir Kokot), projektant Građevinskog projekta (Dalimir Jurković), Izvođač radova – Matinčević d.o.o., pružatelji usluge Stručnog i Investicijskog nadzora te predstavnici Srednjih škola Grada Velike Gorice (Srednja strukovna škola, Ekonomska škola i Gimnazija). Ovim aktom i zvanično je označen početak na energetskoj obnovi zgrade Srednjoškolskog centra uključujući i sportsku dvoranu.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Projekt ”Energetska obnova zgrade Srednje škole Velika Gorica” je projekt Zagrebačke županije i njegova ukupna vrijednost iznosi 30.817.443,78 kuna. Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 15.155.068,10 kuna.

09.12.2019. Velika Gorica. Početak energetske obnove zgrade Srednjih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kompletan projekt treba biti realiziran do 09. prosinca 2020. godine, a krajnji rok je 22. veljače 2021. godine. Nakon potpisivanja zapisnika svi sudionici sastanka obišli su školsku zgradu i sportsku dvoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Zanimljiva sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Vijećnici svojim pitanjima iznenadili gradonačelnika i njegovog zamjenika

Objavljeno

on

Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća danas su sjeli u svoje klupe. Predstavnici mladih postavili su svoja pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovom zamjeniku Krešimiru Ačkaru. Dječja pitanja nimalo nisu bila naivna, pokazala su kako mladi itekako razumiju probleme koji muče društvo u kojem žive. Vijećnici su pokazali da nisu nimalo naivni kad su u pitanju njihovi problemi. Majstorski su ih artikulirali. Kako je to danas izgledalo pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prometna na raskrižju Kurilovečke i Matice hrvatske

Objavljeno

on

Jedno uobičajeno poslijepodne zamalo je završilo tragično, a prema riječima očevidaca, sve zbog neprilagođene brzine. Naime, na vozilo koje se kretalo Kurilovečkom naletjelo je drugo vozilo iz Ulice Matice Hrvatske. Na sreću nema ozbiljnih posljedica, a u ovoj nesreći osim automobila najviše je nastradao – semafor!

Naravno, više detalja i to onih službenih znat će se nakon policijskog očevida.

Vremenski uvjeti su takvi da je smanjena vidljivost, kolnici su mokri i skliski, stoga, vozači oprez, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno