Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Sjajna ljetna zabava na igralištu u Kobiliću

Objavljeno

Povodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Kobilić održana je na nogometnom igralištu manifestacija ”Stare seoske igre” pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice. Organizator je bio NK Vatrogasac (dugogodišnji predsjednik Ante Marić) uz potporu Vijeća MO Kobilić, DVD-a Kobilić i Udruge umirovljenika Kobilić. Nadmetanje u starim seoskim igrama bilo je vrlo dinamično, natjecalo se 8 ekipa (svaka je imala 5 članova) u 9 disciplina: skok u dalj, nošenje jajeta u žlici, pretakalo, vožnja tački, bacanje kamena, trčanje u vreći, potezanje užeta, trka parova, Bistrički ringišpil.

Program je stručno i duhovito vodio Goran Smolčić te mjerio vrijeme u disciplinama, asistirao mu je pjesnik Stjepan Vitez i vodio zapisnik. Predsjednik Mjesnog odbora Ivan Božić pratio je cjelodnevni program i pazio da sve prođe u najboljem redu. Prve tri ekipe nagrađene su medaljama i peharom, a pobjedničkoj ekipi, ”Ekipa za 5”, uručen je i prijelazni pehar, a svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice. Konačni redoslijed ekipa: 1. ‘Ekipa za 5’ 54 boda, 2. Malci 53, 3. Cure na zadatku 50, 4. Stara krama 48, 5. Otpisani 41, 6. Vatreni 38, 7. Prvaci svijeta 22, 8. Hot-dog 17.

Za sve sudionike i navijače organizator je pripremio besplatan grah s kobasicama, tako da su svi koji su se jučer zatekli na igralištu u Kobiliću bili počašćeni odlično pripremljenim jelom. Nakon završetka sportskih natjecanja druženje je nastavljeno uz iće i piće.

Galerija fotografija

Vijesti

VIDEO Sada je i službeno, gorički Crveni križ dobio nove prostorije

U Cvjetnom naselju Grad je za njih uredio 300 četvornih metara

Objavljeno

on

Članovi Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica dočekali su svečano otvaranje novih prostorija u Cvjetnom naselju. No, kako se ovo društvo prepoznaje upravo prema svojoj brizi za druge, tu su priliku iskoristili kako bi darovali druge. Naime, ravnateljima gradskih škola i vrtića na poklon su dali torbice prve pomoći Crvenog križa koje je u ime Županijskog društva Crvenog križa dodijelila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Zagrebačke županije Ksenija Čuljak.

Tko je sve bio na otvaranju novih prostorija te kako one izgledaju pogledajte u videu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Vijesti

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća Fond osigurao 203 milijuna kuna

Zaprimanje prijava službeno započinje 1. rujna kako bi građani imali dovoljno vremena za pripremu planiranih projekata i potrebne dokumentacije

Objavljeno

on

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je krenuo s dugo očekivanim nastavkom programa energetske obnove obiteljskih kuća. Za to su u ovoj godini osigurali 203 milijuna kuna. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja objavljen je danas, no sa zaprimanjem prijava Fond službeno započinje 1. rujna kako bi građani imali dovoljno vremena za pripremu planiranih projekata i potrebne dokumentacije. Građanima će se, neovisno o lokaciji, s do 60 posto sredstava sufinancirati povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije

– Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Tako će se smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvaliteta boravka u prostoru  – rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50 posto površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600 četvornih metara. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-prijave na javne pozive Fonda. „

– Svjesni smo da će ovaj način prijave za dio građana predstavljati izazov. Upravo zato smo osigurali energetske certifikatore koji će građanima pomoći u ispunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu. Za tu uslugu ćemo korisnicima odobriti trošak i do 500 kuna – pojasnio je direktor Fonda, uz napomenu da će trošak biti prihvatljiv samo za korisnike kojima sufinanciranje bude odobreno i koji provedu obnovu.

Uz ovaj, Fond je danas objavio i Javni poziv za financiranje energetske obnove kuća socijalno ugroženih građana, vrijedan 32 milijuna kuna. Prema socijalnim kriterijima, centri za socijalnu skrb će koordinirati energetske certifikatore kako bi najugroženijim građanima pomogli u prijavi. Usluge certifikatora i trošak energetske obnove će ovim građanima biti u potpunosti podmireni od strane Fonda.

– Veseli nas nastavak ovog programa te smo nastojali stvoriti sve preduvjete kako bi se građani što lakše prijavili i realiziraju svoje projekte energetske obnove. Siguran sam da su najbolji motivator za energetsku obnovu građani diljem Hrvatske koji sada žive bolje u nekoj od 11 tisuća kuća obnovljenih sredstvima Fonda u prethodnim razdobljima – rekao je direktor Kukić.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Grmoja i gorički MOST-ovci s građanima u ‘Petek na Gorice’

I današnje jutro nositelj liste za šestu izbornu jedinicu proveo je u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Nakon što je današnje jutro proveo u neformalnom druženju s građanima Gorice na Gradskoj tržnici, Nikola Grmoja naš grad će posjetiti i sutra. Kao dio predizborne kampanje u šestoj izbornoj jedinici, gorički kandidati MOST-a nezavisnih lista sutra će s nositeljem liste Grmojom obići “Petek na Gorice” te razgovarati s građanima.

25.6.2020. Velika Gorica – Nikola Grmoja i Damir Slojšek na tržnici u Gorici. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno