Poveži se s nama

Moja županija

FOTO RESTART koalicija: Predstavljen ‘Program za novi početak’

Objavljeno

18.06.2020. Velika Gorica. RESTART koalicija na predizbornom skupu predstavila ‘Program za novi početak’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službeni početak izborne kampanje za parlamentarne izbore (05. srpnja 2020.) u VI. izbornoj jedinici RESTART koalicija započela je danas u Velikoj Gorici u Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Predizborni skup otvorio je Ozren Robić, predsjednik GO SDP-a Velike Gorice, a onda je nastavio Davorko Vidović nositelj liste Restart koalicije u VI. izbornoj jedinici. Predstavio je kompletnu listu s kojom SDP vjeruje da će pobijediti u ovoj izbornoj jedinici te da će slaviti i konačnu pobjedu na predstojećim izborima.

18.06.2020. Velika Gorica. RESTART koalicija na predizbornom skupu predstavila ‘Program za novi početak’. Davorko Vidović. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program za novi početak predstavili su: prof.dr.sc. Josip Tica (redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu) – Polazišta gospodarskog programa, Davorko Vidović (tajnik SDP-a) – Potrebne reforme, Kristina Ikić Baniček (gradonačelnica Grada Siska) – Reforma javne i lokalne uprave, Ivana Posavec Krivec (članica predsjedništva SDP-a) – Društvo bez korupcije i Goran Beus Richembergh (zastupnik u hrvatskom parlamentu od 2008., GLAS) – Ljudska prava, Kulturna politika.

18.06.2020. Velika Gorica. RESTART koalicija na predizbornom skupu predstavila ‘Program za novi početak’. Goran Beus Richembergh. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Treći blok skupa bio je rezerviran za pitanja posjetitelja.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno