Poveži se s nama

Sport

FOTO Prvi Međunarodni judo turnir Kup Turopolja okupio 250 natjecatelja

U Goricu je doputovalo 20 klubova iz cijele Hrvatske te jedan klub iz Ukrajine

Objavljeno

Oko 250 natjecatelja od 10 do 14 godina natjecalo se danas u Gradskoj sportskoj dvorani na prvom izdanju Međunarodnog judo turnira Kup Turopolja koji je organizirao Judo klub Kokica. U Goricu je tako došlo 20 klubova iz cijele Hrvatske te jedan klub iz Ukrajine. Na četiri tatamija djeca su se borila za svoje klubove u tri starosne kategorije U-10, U-12 i U-14, podijeljene još i po kilaži te spolu.

04.11.2017. Velika Gorica – U Gradskoj sportskoj dvorani održan 1. Kup Turopolja u organizaciji Judo kluba Kokica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Dogovorili smo se unutar kluba, ali i s Judo klubom Pinky, jer imamo samo jedno judo natjecanje, a htjeli smo da se ovi mlađi natjecatelji natječu bar jednom u šest mjeseci, pa smo tako odlučili u Gorici organizirati još jedno natjecanje ‘Kup Turopolja‘. U judu je uvijek tako da se družimo, djeca se upoznaju na natjecanjima i postanu prijatelji, a na treninzima vježbamo da budu što bolji”, objasnio je Slaven Zgurić, trener u Judo klubu Kokica.

Judašima u starosnoj kategoriji do 14 godina ovo je i priprema za skorašnje Prvenstvo Hrvatske, dok su se mlađi došli samo zabaviti. No, i njima su ovakve borbe važne kako bi bili što bolji. Tako je i za članicu Judo kluba Kokica Editu Zvonarić koja je uspjela izboriti pobjedu u svojoj kategoriji do 10 godina i 44 kilograma:”Treniram već tri godine. Prvu borbu sam pobijedila na waza-ri, a drugu na ippon”.

Eva i Jona iz Judo kluba Sakura također kažu kako im je ovo natjecanje bilo jako zabavano.

“Super mi se bilo boriti i dobio sam jedan bod pa sam izgubio sve tri borbe, nažalost”, kazao je Jona i dodao kako će nastaviti trenirati kako bi bio što bolji.

Galerija fotografija

Sport

Igrač Dinama Hidrela opustošio lokalnu kladionicu

Dečko je za 4 osvojio oko 20 tisuća kuna, bome lijepa Božićnica

Objavljeno

on

U županijskom prvoligašu Dinamu Hidrelu, kojeg kao predsjednica vodi dama Ivana Cesarec, nikad nije dosadno. Igrači pauziraju što se travnjaka i lopte tiče ali pobjeđuju na drugim frontovima. U tekućem tjednu glavna tema u Novom Čiču je “čišćenje” lokalne kladionice koja egzistira u sklopu ugostiteljskog lokala u vlasništvu prije prvoligaškog golgetera Dubravka Hrkovca. Jedan igrač Dinama, koji je poželio ostati anoniman, odigrao je više od 10 parova i uložio 4 kune. Majstor je pogodio sve i “pokupio” oko 20 tisuća! Čestitamo, zaista simpatična Božićnica. Nadamo se samo da sad predsjednica kluba gospođa Ivana neće u istragu tko je taj meštar i umanjiti hranarinu za prosinac. Objavljujemo fotografiju momčadi pa neka razmišlja, a možda dotični i nije na fotki jer tog dana nije igrao, ha ha..?

Nastavi čitati

Sport

FOTO 40 ekipa svake subote odigra 20 utakmica na malonogometnoj ligi

Objavljeno

on

10.12.2019. Velika Gorica. 14. velikogorička malonogometna liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr, NSVG

Krajem prošlog mjeseca (30. studenog) krenulo je u prostoru SC Panadić Sport 14. izdanje Velikogoričke malonogometne lige za tri dobne kategorije: početnici, mlađi pioniri i stariji pioniri. Liga je zatvorenog tipa, mogu igrati samo klubovi s velikogoričkog područja. Glavni pokrovitelji su Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice i Nogometni savez Velike Gorice (NSVG). Prema riječima Stjepana Grđana, instruktora nogometa, osnovni cilj malonogometne lige je osigurati mladim nogometašima natjecanje između jesenske i proljetne polusezone.

10.12.2019. Velika Gorica. 14. velikogorička malonogometna liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr, NSVG

Za natjecanje se prijavilo 40 ekipa iz 17 klubova NSVG-a:  početnici (16), mlađi pioniri (12) i stariji pioniri (12). Utakmice se igraju svake subote (ne igra se 04.01.2020.) do finalnog dana 22. veljače 2020. godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Marko Štulić iz Rijeke pojačao Jelačić

VUKOVINA Bez fige u džepu, cilj je peti rang

Objavljeno

on

Samo pet dana nakon teške operacije dopisnik City portala iz Velike Gorice i Sportskih novosti već razmišlja o nogometu, a mail je dobio od Saše Matejčića, predsjednika jesenskog prvaka 1. ŽNL istok Jelačića iz Vukovine.

– Brinemo već o proljetnom nastavku prvenstva pa smo doveli i novo pojačanje. Veznjak Marko Štulić (25 godina) dolazi iz grada Rijeke. Igrao je i za Orijent a posljednji klub mu je Kraljevica. Zaposlen je a trenutno živi u Zagrebu. Bio je prisutan jednoj našoj utakmici i brzo smo dogovorili suradnju. Razgovaramo s još nekim igračima – kaže Matejčić, a spomenuto je jasan znak da se ide u pohod na jači peti rang.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno