Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Prekrasni primjerci pasa na Specijalnoj izložbi II. i III. FCI grupe

Objavljeno

Kinološki klub Velika Gorica (KKVG) jučer je organizirao Specijalnu izložbu pasa (FCI – Federation Cynologique Internationale) na prostoru kod Osnovnih škola Eugena Kvaternika odnosno Jurja Habdelića. Prema riječima Tina Kotarana, predsjednika KKVG-a, izložba je u potpunosti uspjela, iako su je organizirali prvi put. ”Imati preko stotinu pasa u ocjenjivačkom programu je super, jer radi se samo o dvije grupe. Vjerovao sam da smo sposobni uraditi ovako kvalitetan posao, čak nas je i vrijeme poslužilo, iako je kiša povremeno prijetila. Iznimno sam sretan da je sve proteklo u najboljem redu, komplimenti nam stižu sa svih strana” – nije krio svoje oduševljenje ambiciozni predsjednik.

Pojedine kategorije pasa ocjenjivali su: Anđela Ban – FCI. III. – sekcija 1 i 2, Monika Skok – FCI II. – sekcija 1 + Dogo Argentino, Shar Pei, Tosa, Engleski Buldog, Bullmastif, Cane Corso, Napuljski Mastif, Njemačka Doga, Bordorška Doga i Njemački Bokser, Bianka Kasun Mikšić – Rottweiler i Damir Skok – FCI III. – sekcija 3. + FCI II. ostatak pasmina.

Tri prvoplasirana u svim kategorijama nagrađeni su peharima i prigodnim poklonima, a ostali spomen plaketama. Apsolutni pobjednik izložbe, ”Best in Show”, je njemački bokser Heidi Šavore iz Zagreba.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Tri nova slučaja u županiji: Dva u Zaprešiću, jedan u Velikoj Gorici

Velikogorička ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad je zabilježila 52 slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 36 ljudi već izliječeno, a četvero ih je preminulo

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do četvrtka u 11 sati evidentirane su 192 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o tri osobe više, ali su i četiri osobe izliječene. Tako su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 52 slučaja. Do sad su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo, stoji u najnovijem izvješću županijskog Stožera.

Kao i svakoga dana, iz Županije su objavili i tablicu s brojkama, a u njoj je vidljivo da se novi slučajevi zaraze odnose na dva u Zaprešiću i jedan u Velikoj Gorici. Naša ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo dosad ima zabilježena 52 slučaja. Dosad je 36 zareženih izliječeno, a četvero ih je preminulo.

Nastavi čitati

Vijesti

Vatrogasci u otežanim uvjetima spriječili širenje požara u podrumu

U podrumu kuće u Ulici kneza Mislava izbio je požar, no velikogorički vatrogasci brzom su reakcijom spriječili veću nevolju

Objavljeno

on

Začule su se u srijedu nešto iza podneva sirene vatrogasnih vozila, projurili su gorički vatrogasci gradskih ulicama, i to u smjeru Ulice kneza Mislava. Gorjelo je u podrumskim prostorijama kuće koje koristi trgovačko društvo. Naši vatrogasci brzo su riješili problem i sve je, nasreću, završilo bez žrtava, samo uz materijalnu štetu.

“Brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje i razvoj požara. Iako su vatrogasci bili suočeni s visokom temperaturom i velikom količinom dima te nemogućnošću brzog odimljavanja prostora, intervencija je brzo privedena kraju. Ovim putem apeliramo na oprez ukoliko se nađete u okolnostima kakve su prisutne u ovom događaju!”, poručili su iz JVP-a.

Nastavi čitati

Kultura

Kak se spominamo v Turopolu: Snimaj se dok govoriš našim dijalektom

Otvoren je natječaj za najbolju videosnimku izvornog turopoljskog dijalekta, koja će trajati do 14. rujna

Objavljeno

on

Već osmu godinu zaredom u Velikoj Gorici se obilježavaju Dani europske baštine, velike i vrijedne međunarodne manifestacije, a svake godine tema je drukčija. Ove godine objavljen je poziv za slanjem videosnimaka na temu “Kak se spominamo v Turopolu”, a upućen je udrugama, umjetničkim organizacijama, ustanovama, samostalnim umjetnicima, učenicima i studentima, nastavnicima medijske i zavičajne kulture, građanima Velike Gorice i Turopolja, ljubiteljima tradicijske baštine…

Okvirna pravila su da snimka ne smije trajati duže od tri minute, da na njima moraju biti izvorni govornici turopoljskog dijalekta te da tekstovi prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju pjesme, zagonetke, molitve, recepte… Može se raditi i o razgovoru dvaju ili više izvornih govornika turopoljskog dijalekta, koji je 2017. godine postao zaštićeno kulturno dobro Hrvatske, a sve skupa može se snimati i mobitelom, bez visokih tehnoloških zahtjeva.

Uz video, treba ispuniti i Izjavu o suglasnosti za korištenje, pa sve do poslati na adresu natjecaj.kultura@gorica.hr. Najbolji će, kažu iz organizacije Dana europske baštine, dobiti i nagrade.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno