Poveži se s nama

Kultura

FOTO Plesni klub Barbara proslavio 5. rođendan

Objavljeno

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje/Odra) proslavile su petu obljetnicu utemeljenja i djelovanja kluba u mažoret sportu sinoć u ispunjenoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. Predstavljene su sve klupske mažoret formacije od najmlađih do najstarijih (trenutačno klub ima 65 mažoretkinja), a proslavu su im svojim dolaskom na 5. rođendansku smotru mažoretkinja uveličali Plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), Plesna udruga Stardance (Sisak, Budaševo), Plesna udruga Dijamant (Sisak) i Turopoljske mažoretkinje (Kuče). Nakon kratkog uvodnog filma o petogodišnjoj povijesti kluba, mažoretkinje su revijalno izvele ukupno 24 koreografije.

02.12.2018. Velika Gorica – 5. rođendanska smotra mažoretkinja Plesnog kluba Barbara. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Podijeljene su brojne spomen medalje mažoretkinjama slavljenicama, a dodjeljivali su ih Aleksandar Lončar, predsjednik PK Barbara, Vlado Palac, predsjednik EMTA-e, Milosava Katić, predsjednica HUMT-a, trenerice Marina Kralj, Ivana Mišević i Lucija Palac. Spomen medalje uručene su i svima onima koji su pomogli u prethodnom razdoblju da klub dobro radi i ostvari vrlo zapažene rezultate na regionalnim, državnim i inozemnim natjecanjima. Program je vodio Željko Ružić. Rođendanska smotra završena je velikim domjenkom koji je bio priređen za sve sudionike i posjetitelje.

Galerija fotografija

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno