Poveži se s nama

Crna kronika

FOTO Ovako je vatra gutala dom obitelji Sremić, dok su gledali televiziju ostali su bez svega

Objavljeno

Dok su 68-godišnja Danica Sremić i njezin 47-godišnji sin Milivoj u prizemlju svoje kuće u Auguštanovcu gledali televiziju, na katu se odvijala prava drama. Zbog kvara na električnim instalacijama došlo je do zapaljenja hrastove drvene građe i vatra se počela širiti nesmiljenom brzinom.

Bili smo u kuhinji i gledali televiziju, bilo je jučer oko 16,40 sati što znam po vijestima. Čuli smo da nešto fijuče. Prvo smo mislili da je to mačka, a onda je sin vidio da se iz njegove sobe širi gusti dim. Tada mi je viknuo mama mi gorimo!“, priča nam 68-godišnja starica, čiji je sin zamalo izgubio svijest nakon što je otvorio vrata sobe.

foto: čitatelj

foto: čitatelj

„Popela sam se na kat i vidjela ga kako ga je dim ošamutio i zamalo se onesvijestio“, kaže nesretna žena.

 

Dim me počeo gušiti, u ruci sam imao kantu vode, ali s njom ništa nisam mogao učiniti. Obavijestio sam susjeda Jakova koji je pozvao vatrogasce iz DVD-a Pokupsko. Oni su došli za 15 minuta, ali već je bilo kasno. Hrastovina stara 50 godina bila je suha kao barut i cijeli krov je brzo planuo dok smo mi bili u prizemlju“, kaže Milivoj Sremić.

 

‘Gore je sve uništila vatra, a dolje voda’

Kuća je potpuno uništena jer voda kojom su vatrogasci gasili krov jednostavno je potopila prizemlje. Obitelj nije uspjela spasiti gotovo ništa. Njihov dom sagrađen 1965. godine, sada je na žalost, za rušenje.

U prizemlje se sigurno slilo 100 kubika vode, sve je uništeno, od namještaja, robe do hrane, više nemamo ništa. Gore je sve uništila vatra, a dolje voda. Uspio sam izvući samo stol, ali i on je sav natopljen vodom. Mislim da nema druge nego da dođe bager i sve sruši. Od obnove na žalost ništa“, dodao je Milivoj.

Nakon što su ostali bez krova nad glavom, Danica Sremić je zajedno sa sinom privremeno utočište pronašla kod kćeri. Mole sve dobre ljude koji mogu pomoći da im dostave ono najnužnije, od hrane do odjeće i obuće, ali potrebni su i kreveti, posteljina i peć.

Ako ste u mogućnosti pomoći nazovite 01/6266182 ili se javite osobno Milivoju Sremiću na 098/1982-486.

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Velikoj Mlaki

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba

Objavljeno

on

U četvrtak, 26. ožujka, u 19.20 sati u Velikoj Mlaki na raskrižju Zagrebačke ulice, Ulice Nikole Kramarića i Industrijske, sudarili su se Ford Focus crne boje i Audi zelene boje. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba.

– Kako bi se utvrdile okolnosti prometne nesreće, molimo svjedoke da se jave u Policijsku postaju Velika Gorica na broj telefona 01/6221-144 ili na 192 – mole iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno