Poveži se s nama

Crna kronika

FOTO Ovako je vatra gutala dom obitelji Sremić, dok su gledali televiziju ostali su bez svega

Objavljeno

Dok su 68-godišnja Danica Sremić i njezin 47-godišnji sin Milivoj u prizemlju svoje kuće u Auguštanovcu gledali televiziju, na katu se odvijala prava drama. Zbog kvara na električnim instalacijama došlo je do zapaljenja hrastove drvene građe i vatra se počela širiti nesmiljenom brzinom.

Bili smo u kuhinji i gledali televiziju, bilo je jučer oko 16,40 sati što znam po vijestima. Čuli smo da nešto fijuče. Prvo smo mislili da je to mačka, a onda je sin vidio da se iz njegove sobe širi gusti dim. Tada mi je viknuo mama mi gorimo!“, priča nam 68-godišnja starica, čiji je sin zamalo izgubio svijest nakon što je otvorio vrata sobe.

foto: čitatelj

foto: čitatelj

„Popela sam se na kat i vidjela ga kako ga je dim ošamutio i zamalo se onesvijestio“, kaže nesretna žena.

 

Dim me počeo gušiti, u ruci sam imao kantu vode, ali s njom ništa nisam mogao učiniti. Obavijestio sam susjeda Jakova koji je pozvao vatrogasce iz DVD-a Pokupsko. Oni su došli za 15 minuta, ali već je bilo kasno. Hrastovina stara 50 godina bila je suha kao barut i cijeli krov je brzo planuo dok smo mi bili u prizemlju“, kaže Milivoj Sremić.

 

‘Gore je sve uništila vatra, a dolje voda’

Kuća je potpuno uništena jer voda kojom su vatrogasci gasili krov jednostavno je potopila prizemlje. Obitelj nije uspjela spasiti gotovo ništa. Njihov dom sagrađen 1965. godine, sada je na žalost, za rušenje.

U prizemlje se sigurno slilo 100 kubika vode, sve je uništeno, od namještaja, robe do hrane, više nemamo ništa. Gore je sve uništila vatra, a dolje voda. Uspio sam izvući samo stol, ali i on je sav natopljen vodom. Mislim da nema druge nego da dođe bager i sve sruši. Od obnove na žalost ništa“, dodao je Milivoj.

Nakon što su ostali bez krova nad glavom, Danica Sremić je zajedno sa sinom privremeno utočište pronašla kod kćeri. Mole sve dobre ljude koji mogu pomoći da im dostave ono najnužnije, od hrane do odjeće i obuće, ali potrebni su i kreveti, posteljina i peć.

Ako ste u mogućnosti pomoći nazovite 01/6266182 ili se javite osobno Milivoju Sremiću na 098/1982-486.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno