Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Otvoren sabirni centar za građevinski materijal, Slovenci dovezli 26 tona cigle

‘Kada smo vidjeli razmjere potresa vaših krajeva, kao i u Petrinji i Glini, javila nam se želja da vam u svemu pomognemo’

Objavljeno

U sabirni centar za donacije građevinskog materijala koji će pomoći građanima u obnovi kuća nakon razornog potresa, jutros su pristigle i prve donacije. Iz Slovenije su članovi PGD-a Trebnje kamionom dovezli 26 tona cigle, a građanima je materijal na raspolaganju na adresi Ivana Gorana Kovačića 13.

– Kako su grad Trebnje i Velika Gorica bratski gradovi, a bratske su i Vatrogasna zajednica Grada Trebnja i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice, tako smo prvih dana 2021. godine tu pomagali s košarom na autoljestvama. Kada smo vidjeli razmjere potresa vaših krajeva, kao i u Petrinji i Glini, javila nam se želja da vam u svemu pomognemo. Zato smo se pomoću naše lokalne građevinske tvrtke odlučili poslati donaciju cigle. Tu nam je priskočio naš član koji je prijevoznik, pa nam je ustupio teretni kamion kako bi dovezli pomoć Velikoj Gorici od 26 tona cigle – kazao je Urban Hren  iz PGD-a Trebnje.

Donaciju su dočekali v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Dalibor Mrakovčić. Ačkar je objasnio i kako će povjerenstvo za procjenu šteta detaljno voditi računa o svakom zaprimanju građevinskog materijala te ga popisivati, a ujedno će i odlučivati o davanju materijala onome kojemu je to potrebno izlazeći  na teren i procjenjujući što je sve potrebno kako bi se održala maksimalna transparentnost.

– Osjetili smo potrebu i na inicijativu građana otvorili ovaj sabirni centar koji je u samom gradu i ograđen. Ovdje ćemo sabirati sve ono što spada pod građevinski materijal za obnovu kuća na velikogoričkom području, a nakon toga i svih ostalih područja koja su pogođena ovim razornim potresom. Danas smo se simbolički našli ovdje kako bi pozvali građane ukoliko imaju viška i ako imaju potrebu pomoći svojim sugrađanima u obliku materijala da to mogu napraviti ovdje preko puta našega Sajmišta – kazao je Ačkar.

Osim iz Slovenije, donacija je stigla i iz Velike Gorice.

– Susjed je čistio tavan. Namjeravao je nešto graditi, pa mu je ostalo i višak smo donijeli tu. Bit će toga još, za sada smo donijeli nešto cigli i stiropora, što imamo od građevinskog materijala. Nekima je višak, a ljudima bi moglo pomoći – kazao je Hrvoje Senegović koji je također danas ujutro donio građevinski materijal u sabirni centar.

Galerija fotografija

 

Kultura

FOTO: eTwining projekt ‘Uskrs u mojem zavičaju’ u izvedbi učenika Srednje strukovne škole

Objavljeno

on

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenici Srednje strukovne škole i njihovi nastavnici predstavili su danas u holu srednjoškolskog centra ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’. Prikaz uskrsnih turopoljskih običaja, uglavnom vezanih uz pripremu hrane i prezentaciju blagdanskog stola pripremila je Sanja Gršetić, nastavnica Praktične obuke konobara. Osmislila je i skeč na autohtonom turopoljskom narječju. Drugi dio skeča na engleskom jeziku osmislila je Sanja Cmrečnjak, nastavnica Hrvatskog jezika.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U pripremi hrane sudjelovala je i Katica Birek, nastavnica Praktične nastave pomoćnih kuhara i slastičara. Prigodne korizmene plakate uradila je Dragica Marković, nastavnica Vjeronauka. Za digitalnu obradu aktivnosti pobrinula se Nataša Sirković, nastavnica elektrotehničke grupe predmeta.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Scenski prikaz turopoljskih običaja predstavili su sljedeći učenici: Katarina Pavunčec, Stjepan Zgurić, Kristijan Popovčić (svi 3.d), Aleksandra Kos (1.h) i Sanja Čibarić (3.d). Pisanice su uradili Anamarija Šitum i Jurica Antolović, a uskrsnu košaricu uradila je Elma Mašić (svi 3.d). Posebnu pohvalu za pripremu hrane zaslužio je Bernard Kancir (3.d) za samostalnu izradu figura od kruha (uskrsni zec, medo i križ). Predstavu su snimali: Lovro Lipovšćak, Danijel Božurić (oba 3.f), Kristijan Fiket, Elma Mašić (oboje 3.d), Nikola Šurina (2.f), Antonio Puljak (1.f) i Matija Antolić (1.j). Za izradu GIF čestitke zadužen je Mihael Vražić (3.f), a za montažu video snimke Matej Božurić (3.f).

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Autorice projekta ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’ su učiteljice Jasminka Podlejan (Osnovna škola Pokupsko) i Ivana Gazdić-Dubovečak (Osnovna škola Eugena Kvaternika). Predviđeno trajanje projekta je od početka veljače do kraja travnja 2021. godine. Partneri projekta su nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Željeznička stanica dobiva rasvjetu i asfaltirano parkiralište

Dogovoreno je tako s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture

Objavljeno

on

Uskoro će započeti uređivanje željezničke stanice na kraju Kolodvorske ulice, objavio je to v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
– Postojeća željeznička stanica u Velikoj Gorici neprimjerena je za grad naše veličine. Na radnom sastanku s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem dogovoreno je uređenje stanice. U prvoj fazi asfaltirat će se parkiralište i postaviti javna rasvjeta – kazao je Ačkar.
Ovime su zasigurno zadovoljni građani koji kao prijevozno sredstvo do Zagreba koriste vlak jer je dosad taj dio Gorice bio mračan i djelovao nesigurno.

Nastavi čitati

Vijesti

U tri godine više puta vozio bez položenog vozačkog, završio u pritvoru i dobio kaznu

Platit će 2.000 kuna

Objavljeno

on

Policija je u utorak u Ulici Slavka Kolara zaustavila 32-godišnjaka koji je bez položenog vozačkog ispita vozio osobni automobil zagrebačkih registarstracija. Provjeravajući ga, policija je utvrdila kako je 32-godišnjak ujedno i recidivist koji unatrag tri godine ima više od tri presude za isti prekršaj. Na Općinskom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i novčana kazna od 2.000 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno