Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Obilježen Svjetski dan srca na Tržnom centru

Objavljeno

05.10.2019. Velika Gorica. Obilježen Svjetski dan srca. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon akcije kontrole vida u šatoru na Tržnom centru (petak, 04.10.) jučer (subota, 05. listopada) je na istom mjestu organizirana zdravstvena kontrola povodom Svjetskog dana srca.  Od 9 do 12 sati građanima su mjereni krvni tlak i šećer te obavljene konzultacije s kardiologom. Akciju je organizirao Dom zdravlja Velika Gorica uz suradnju Ljekarni Zagrebačke županije i Doma zdravlja Zagrebačke županije.

05.10.2019. Velika Gorica. Obilježen Svjetski dan srca. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U akciji su sudjelovali: dr. Antonija Kašuba, medicinske sestre Jelena Mijić Anđelić i Manda Ivanković, tim magistri farmacije i farmaceutskih tehničara Ljekarni Zagrebačke županije (Trg kralja Krešimira IV. i kralja Zvonimra 5): Maja Glamuzina i Ana Junković, Katarina Božić, Ana Galić Skoko, Vlatka Majdak, Jasna Grđan Car, Martina Mašić, Lana Kitić i Lucija Majetić. Na kraju su podijeljeni darovi onima koji su imali dobitne brojeve na prigodnoj tomboli.

05.10.2019. Velika Gorica. Obilježen Svjetski dan srca. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Glavni organizator dvotjedne manifestacije dr. Stjepan Zagorac, voditelj velikogoričkog Doma zdravlja, bio je zadovoljan odazivom građana na spomenute zdravstvene kontrole: ”Čini mi se da ove naše akcije postižu cilj, odnosno da sve veći broj naših građana ozbiljno shvaća preventivne preglede. Nadam se da će i u buduće briga za vlastito zdravlje biti prioritet svih nas, jer uvijek ponavljam: skrb za vlastito zdravlje počinje doma, a ne u zdravstvenim ustanovama.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Mali nogomet na Panadiću – mladi zabijaju “k’o veliki”!

Pogledajte i aktualac Gradskog vijeća – panika oko kvalitete zraka u Gorici! Lukavec pozdravlja nastavak aglomeracije, dok mladi ne bježe od poljoprivrede – LAG Vallis colapis objavio natječaj. Saznajte i da li je gripa uzela maha u našem gradu i što nas očekuje u Noći muzeja!

Objavljeno

on

VIDEO

Nastavi čitati

Vijesti

Goričani donirali 27.000 kuna za Banku humanog mlijeka. Priliku za donacije UNICEF-u dobit će i u 2020. godini

Grad Velika Gorica i UNICEF obnovili sporazum o suradnji

Objavljeno

on

Obnovom Sporazuma o suradnji u 2020. godini, Grad Velika Gorica, gradske tvrtke VG Čistoća i VG Vodoopskrba nastavljaju suradnju s UNICEF-om. Dokument su potpisali predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo, gradonačelnik Dražen Barišić, Ivan Rak, predsjednik Uprave VG Čistoće i Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe. Ova je suradnja započela početkom 2019. godine i realizirana je slanjem zajedničkog poziva korisnicima usluga gradskih komunalnih tvrtki za podršku UNICEF-ovim programima. Tako je u proteklih godinu dana ostvareno 420 donacija te je prikupljeno 27 tisuća kuna koje je UNICEF uložio u opremanje Banke humanog mlijeka.

– Hvala UNICEF-u na svim inicijativama, hvala našim gradskim tvrtkama, a najveća hvala svim našim sugrađanima koji su svojim donacijama pridonijeli opremanju Banke humanog mlijeka. Vjerujem da ćemo i u budućnosti uspješno provoditi zajedničke projekte kojima se ostvaruju prava djece, posebno one djece koja trebaju aktivnu podršku i pomoć zajednice u kojoj odrastaju – rekao je o nastavku suradnje gorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Regina M. Castillo je zahvalila na donacijama i sveukupnoj podršci Grada i građana Velike Gorice.

– Ovaj nam sporazum omogućuje da i dalje zajednički doprinosimo dobrobiti djece u Hrvatskoj, posebice onim najranjivijim skupinama koja najviše trebaju našu pomoć. Od srca zahvaljujem svim građankama i građanima Velike Gorice što prepoznaju i podržavaju naš rad te Gradu i gradskim tvrtkama na uspješnoj suradnji kojom pomažu promicanje dječjih prava i unaprjeđenje kvalitete života djece u Hrvatskoj – istaknula je Castillo.

S ciljem osnaživanja roditelja i odgojitelja, UNICEF je na području Velike Gorice do sada educirao timove dječjih vrtića Ciciban, Velika Gorica, Žirek i Lojtrica za provedbu besplatnih radionica za roditelje “Rastimo zajedno”, dok dječji vrtić Žirek provodi program “Rastimo zajedno Plus”, za roditelje najmlađe djece s teškoćama u razvoju.

Stručnjaci iz Centra za socijalnu skrb Velika Gorica sudjeluju u ciklusu edukacija za kvalitetno vođenje slučaja i provedbu učinkovitih intervencija s obiteljima u riziku.

UNICEF podržava i rad Udruge udomitelja “Toplo srce”, a udomiteljima djece mlađe od tri godine osigurana je mogućnost dodatne financijske potpore za nabavu dječje opreme u iznosu od 5.000 kuna po djetetu u suradnji sa Zakladom “Hrvatska za djecu”.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno