Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Obilježava se 27. godišnjica osnutka 153. brigade

Počeli radovi na spomen-domu i muzeju

Objavljeno

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Velike Gorice, poznatijega kao „Golubica“, počelo je obilježavanje 27. obljetnice osnutka 153. goričke brigade. Nakon toga, program se preselio u vojarnu Satnik Josip Zidar i Spomen-park 153. brigade u Velikoj Buni. I ove godine učenici goričkih osnovnih škola obišli su spomen-park i pogledali izložene eksponate.

03.10.2018. Velika Buna – 27. godišnjica osnutka 153. brigade HV-Velika Gorica. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Na ovom projektu Udruga djeluje već 15 godina. Dosta smo se angažirali u osnivanju spomen-parka, od samog početka radova do dopreme ovih eksponata. Trudimo se da se Domovinski rat nikada ne zaboravi te da čuvamo i širimo istinu o njemu, a naročito sjećanje na naše poginule suborce.“, rekao je Ivan Zagorac, predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV-Velika Gorica.

03.10.2018. Velika Buna – 27. godišnjica osnutka 153. brigade HV-Velika Gorica. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Povodom obilježavanja obljetnice osnutka goričke brigade, svečano su otvoreni radovi na novom spomen-domu.

„Ova godina ostat će zapamćena po početku radova na izgradnji spomen-doma i muzeja 153. brigade. Taj zatvoreni prostor moći će se koristiti tijekom cijele godine, a pored njega će biti i prostor Udruge 153. brigade. Tako će posjetitelji direktno od članova Udruge moći čuti kako se branila Hrvatska, odnosno naša Velika Gorica. Ova lokacija je izabrana zato što je ovdje bilo ratnog djelovanja, ova vojarna se osvajala, a odavde se i kretalo prema Kupi gdje se branio Zagreb i naša Velika Gorica, tako da ova lokacija ima i svoje povijesno značenje“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

03.10.2018. Velika Buna – 27. godišnjica osnutka 153. brigade HV-Velika Gorica. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vrijednost radova kreće se oko 2,5 milijuna kuna, a trebali bi biti gotovi početkom iduće godine.

Galerija fotografija

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno