Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Novo Čiče korak do novog vatrogasnog doma i edukativno-kulturnog centra

Edukativni centar za preradu lana, etno restoran i konferencijsku dvoranu te smještajni kapaciteti za 15 osoba trebali bi se naći u novom edukativno-kulturnom centru

Objavljeno

Nekadašnja zgrada u kojoj su bili učiteljsk stanovi u Novom Čiču postat će edukativno-kulturni centar. Dugonajavljivani projekt KUD-a Novo Čiče uskoro bi mogao krenuti i u završnu fazu – fazu realizacije. Naime, jučer je potpisan ugovor o njegovoj gradnji, a trebao bi sadržavati edukativni centar za preradu lana, etno restoran i konferencijsku dvoranu te smještajne kapacitete za 15 osoba.

– Potpisan je ugovor o gradnji Edukativno kulturnog centra Novo Čiče. Ovim putem zahvaljujemo Gradu Velika Gorica i gradonačelniku gospodinu Draženu Barišiću koji je uprkos ovim teškim i kriznim vremenima odlučio ispuniti svoja obećanja i pokrenuti gradnju centra – kazao je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

I to nije jedini projekt koji je ovih dana krenuo u Novom Čiču. Osim gradnje centra, potpisan je ugovor i o gradnji novog vatrogasnog doma DVD-a Novo Čiče.

Foto: Vatrogasci DVD Novo Čiče/Facebook.com

Kako će izgledati edukativno-kulturni centar pogledajte u galeriji fotografija.

Galerija fotografija

 

 

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno