Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO To! Ja imam najbolju Turopoljsku kobasu!

Komisija je ove godine imala težak zadatak

Objavljeno

Turopoljska kobasijada, njeno 13. izdanje, u organizaciji Plemenite Opčine Turupoljske održana je jučer u Društvenom domu u Donjoj Lomnici. Za ocjenjivanje bilo je prijavljeno ukupno 77 uzoraka kobasa, a o redoslijedu odlučivao je peteročlani žiri. Ocjenjivani su (od 1 do 5) presjek, okus, miris, boja i opći dojam.

Šampion 13. Turopoljske kobasijade je Miroslav Štajdohar čiji je uzorak kobase dobio 109 bodova (od mogućih 125). Zlatne diplome osvojili su: Stjepan Škreblin (108), Jozo Jurić (107), Damir Pelesek (106) i prošlogodišnji pobjednik Ivan Ostrugač (104). Srebrne diplome dobili su: Dubravko Šaniček (103), Dejan Zubec (103), Nikola Kalaj (102) i Damir Maričić (101). Brončane diplome zaslužili su: Mario Vugrinović (100), Ivan Grdović (100), Ivo Petrović (98) i Nikola Trumbetaš (98). Najboljom kobasom načinjenoj od mesa autohtone turopoljske svinje ocjenjena je kobasa Željka Stanilovića.

Nakon objave rezultata svi izložbeni uzorci su bili ponuđeni na degustaciju, tako da su se posjetitelji mogli osobno uvjeriti u kvalitetu kobasa. Društveni dom bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a dodatni sadržaji (predavanje na poljoprivredne teme, tamburaši) samo su kobasijadi dali dodatnu vrijednost i promovirali Donju Lomnicu kao dobrog organizatora.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Mladi gorički glazbenici ostvarili odlične rezultate u Splitu i Kaštelima

Na međunarodnom natjecanju osvojili su četiri prve, jednu drugu i dvije treće nagrade

Objavljeno

on

Mladi glazbenici, učenici Umjetničke škole Franje Lučića ostvarili su odličan rezultat na 24. međunarodnom natjecanju ‘Daleki akordi’. Osvojili su četiri prve, jednu drugu i dvije treće nagrade.

U disciplini limenih puhača prve nagrade osvojili su trubači iz klase prof. Tomislava Špoljara: Gabrijel Odrčić i Tibor Rajtarić u 1. kategoriji te Stefan Gjorgiev u 2. kategoriji. Saksofonist Niko Grgurev iz klase prof. Marka Malivuka Jovanovića osvojio je 1. nagradu u 1. kategoriji discipline drvenih puhača. U disciplini gudača – violina, treće nagrade su osvojile učenice prof. Zinke Holy Marijan: Iskra Jurišić u 2. kategoriji te Nika Kozina u 3. kategoriji. Violončelistice iz klase prof. Terezije Krčelić Rabadan natjecale su se u kategoriji gudača – violončelo: Giti Kozini pripala je 2. nagrada, a Adriani Peher treća.

Veliki bravo za sve učenike, njihove nastavnike i korepetitoricu, profesoricu Ivu Šoršu!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: Evo kako se Goričani pripremaju za Uskrs

Posjetili smo Zelenu tržnicu i probali besplatni fiš paprikaš ispred Tržnog centra

Objavljeno

on

Lijepo i sunčano vrijeme na Veliki petak izmamilo je naše sugrađane na ulice grada. Mnogi su Petek na Gorice iskoristili kako bi skoknuli do tržnice i opskrbili se pred nadolazeće blagdane. Doznali smo kako se obilježava Veliki petak u turopoljskim obiteljima, kakva je potražnja ribe u ribarnici, što kupuju Goričani za uskršnji blagdanski stol, a kušali smo i besplatni fiš paprikaš na Tržnom centru. I zato nema vam druge nego Petek na Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Fiš uz druženje s goričkim HDZ-om na Veliki petak

Na već svima poznatoj lokaciji, mnoštvo Goričana u danu nemrsa imalo je priliku podružiti se s gradskim HDZ-om koji je organizirao obrok prigodan ovom danu

Objavljeno

on

Veliki Petak dan je u godini kada za katoličke vjernike vrijedi i post i nemrs. Velika je razlika između ova dva pojma, jer naime, nemrs znači redovito jesti, odnosno uobičajena tri obroka dnevno, ali pod uvjetom da se ne konzumira meso (ali može biti masno), dok post podrazumijeva samo jedan puni obrok u danu koji. Za jedan takav obrok, u danu Velikog petka Goričani su se mogli odlučiti na rani ručak kod Tržnog centra. Fiš paprikaš dijelili su iz gradske organizacije HDZ-a, koji su građane ovom prigodom pozvali na druženje i ručak.

Miris fiš paprikaša privukao je velik broj naših sugrađana, a kroz druženje i razgovor doznali smo kako im se sviđa njegov okus i receptura. Više u video prilogu…

Nastavi čitati

Reporter 380 - 14.03.2019.

Facebook

Izdvojeno