Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Mimohod i smotra vatrogasaca kao dio rođendanske proslave

Povodom 40 godina profesionalnog vatrogastva u Velikoj Gorici ovog se vikenda održavaju brojni rođendanski programi. Počelo je u petak, nastavilo se u subotu impresivnom smotrom svih goričkih vatrogasaca, a nastavak slijedi u nedjelju…

Objavljeno

Mimohodom i smotrom vatrogasnih postrojbi i vozila još jednom smo pokazali brojnost, snagu i tradiciju vatrogastva u našem kraju, istaknuo je ponosno gradonačelnik Dražen Barišić nakon što je završen impresivan mimohod naših vatrogasaca kroz Veliku Goricu, a zatim i smotra ispred prostorija Javne vatrogasne postrojbe.

Kolona vozila prošla je kroz grad i svoj kratki put završila “kod vatrogasnog”, kako većina Goričana poznaje ovaj objekt. Baš je tamo organizirana i smotra, na kojoj su sudjelovali svi DVD-ovi s goričkom područja. Sudeći po tome, Velika Gorica se doista može smatrati gradom vatrogastva…

Obilježavanje 40 godina profesionalnog vatrogastva u našem gradu počelo je u petak navečer svečanom sjednicom, a nastavljeno je upravo mimohodom i smotrom, ali i Danom otvorenih vrata, koji je u subotu trajao od 11 do 14 sati. Naši najmlađi imali su priliku iz prve ruke vidjeti opremu koju koriste vatrogasci, a upravo njim, djeci i mladima, bit će zanimljivo i u nedjelju. Naime, posljednji dan proslave rezerviran je za popularni “Fire combat”, vatrogasno natjecanje koje će početi u nedjelju u 9 sati.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno