Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Lorena (4) pobjednica Fašničke trke, Princ Fašnik preuzeo ključeve Grada

Vrhunac Turopoljskog fašnika je 22. i 23. veljače kada će gradom proći velika i mala fašnička povorka

Objavljeno

Ove godine nije bilo dovoljno biti najbrži. Trebalo je u parku kod Muzeja Turopolja pronaći i jednu od tri dobro sakrivene krafne kako bi se pobijedilo na 5. po redu Fašničkoj trci. Najbrža u tome bila je četverogodišnja Lorena koju je na utrku dovela baka.

– Ona je bila tako vesela i jedva je čekala da trči. I sanjala je tu trku i sama se htjela prijaviti. Ja sam jako ponosna – kazala je Lorenina baka, budući da je Lorena, nakon naporne utrke, morala povratiti snagu krafnama, pa imala vremena puno razgovarati. Kratko nam je rekla da se zabavila i da joj nije bilo teško pronaći skrivene krafne.

Osim što su trčale za krafne, maškare su ove godine dale i humanitarni doprinos, a u njihovo ime Turistička zajednica Velike Gorice donirala je paket sportske opreme Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji.

Nakon Fašničke trke, ključeve Grada preuzeo je Princ Fašnik i tako proglasio Slobodnu fašničku republiku koja će Gradom upravljati sve do 25. veljače.

Ključeve mu je predao zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, a tom je prilikom rekao:”Ovo je 11. Turopoljski fašnik. I same godine govore koliko je Gradu Velikoj Gorici važno da održi ovu tradicionalnu manifestaciju i da je svake godine diže na višu razinu kako bi građanima život u našem gradu bio što ljepši. Želimo da sve naše manifestacije, Advent u Gorici, Gastro Turopolja i Fašnik, budu prepoznate i na nacionalnoj razini.”

Vrhunac Turopoljskog fašnika je 22. i 23. veljače kada će gradom proći velika i mala fašnička povorka.

– Ove godine će biti zanimljiva fašnička povorka, puno je tema koje naše maškare žele prikazati. Teme su aktualne i mislim da će povorka biti zanimljiva. Stanovnici Turopolja čuvaju Fašnik, naši sugrađani se sjećaju svog djetinjstva i tradicijskog Fašnika. Ovaj sada je poprilično teatraliziran, ali to je suvremeno doba i želimo održati tradiciju koja je primjerena ovom dobu – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice  Milada Mesarić.

Galerija fotografija

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno