Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Koncert Folklornog ansambla Turopolje za Dan žena

Objavljeno

Folklorni ansambl Turopolje je sinoć dvosatnim koncertom obilježio Međunarodni dan žena (obilježava se svake godine 8. ožujka). Dvorana Gorica Pučkog otvorenog učilišta bila je premala da primi sve ljubitelje folklornog, pjevačkog i plesnog bogatstva Republike Hrvatske. Nadaleko poznati ansambl otvorio je koncert koreografijama dječjih grupa, a onda su se nizali: Plesovi iz Konavla, Linđo, Pjesme i plesovi iz Valpova, Bunjevački plesovi, Pjesme i plesovi Zagorja (bliže Zaprešićkom kraju), Pjesme i plesovi Baranje, Turopoljski plesovi, Plesovi Podravine, Pjesme i plesovi Šišljavića te dva intermeca Tamburaškog sastava. Sjajne prezentacije folkloraša, raskoš i šarenilo narodnih nošnji, raspoloženi i neumorni tamburaši, sve je to dobivalo zasluženi pljesak euforično raspoloženih posjetitelja.

Koncert su pripremili umjetnički voditelj folklorne sekcije Tomislav Miličević, voditelji tamburaške sekcije Stefko Kačurov i Ivan Gledec te predsjednica FA Turopolje Zlata Cundeković. Moderatorica je bila Ana Mirenić.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Djed i baka „došetali“ u Veliku Goricu

Osvanuli jutros u Parku Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Iz jutarnje izmaglice provirilo je dvoje staraca. Obučeni u narodne nošnje došli su provjeriti što se događa u turopoljskoj metropoli.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno