Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Koncert Folklornog ansambla Turopolje za Dan žena

Objavljeno

Folklorni ansambl Turopolje je sinoć dvosatnim koncertom obilježio Međunarodni dan žena (obilježava se svake godine 8. ožujka). Dvorana Gorica Pučkog otvorenog učilišta bila je premala da primi sve ljubitelje folklornog, pjevačkog i plesnog bogatstva Republike Hrvatske. Nadaleko poznati ansambl otvorio je koncert koreografijama dječjih grupa, a onda su se nizali: Plesovi iz Konavla, Linđo, Pjesme i plesovi iz Valpova, Bunjevački plesovi, Pjesme i plesovi Zagorja (bliže Zaprešićkom kraju), Pjesme i plesovi Baranje, Turopoljski plesovi, Plesovi Podravine, Pjesme i plesovi Šišljavića te dva intermeca Tamburaškog sastava. Sjajne prezentacije folkloraša, raskoš i šarenilo narodnih nošnji, raspoloženi i neumorni tamburaši, sve je to dobivalo zasluženi pljesak euforično raspoloženih posjetitelja.

Koncert su pripremili umjetnički voditelj folklorne sekcije Tomislav Miličević, voditelji tamburaške sekcije Stefko Kačurov i Ivan Gledec te predsjednica FA Turopolje Zlata Cundeković. Moderatorica je bila Ana Mirenić.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Kiša spriječila ‘čagicu’, stvar spasio Jozo Bozo

Klizalište privuklo klizače svih uzrasta

Objavljeno

on

Posjetili smo park uz Šetalište Franje Lučića koji će tijekom cijelog prosinca biti epicentar zabave u Velikoj Gorici. Klizalište je privuklo veliki broj klizača svih uzrasta, a prava špica trebala bi krenuti početkom školskih praznika. I ove godine posjetitelji će na malobrojnim štandovima moći pronaći poneku sitnicu kojom će razveseliti drage osobe. Kiša koja padala gotovo cijeli dan dovela je do otkazivanja dječjeg diska na otvorenom, ali je Jozo Bozo ipak spasio stvar. Više u video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Deset minuta je besplatno, a jedanaesta je moja’

Kontrolira sve po redu, ako ne platite dočekat će vas ‘čestitka’

Objavljeno

on

Petek je na Gorice i treba se urediti i dotjerati. Za vas smo doznali kakve frizure nose Goričani i uređuju li se nešto više petkom. U Muzeju Turopolja u tijeku su pripreme izložbe o Velikom ratu, a doznali smo i koliko dugo se besplatno možete zadržati na javnom parkiralištu. I zato nema vam druge nego Petek na Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Nigdje nije čisto kao u Gorici’

Posljednje pripreme za prosinac prepun zabave

Objavljeno

on

Prosinac je na vratima i hladnoća se uvukla u naš grad. U parku uz Šetalište Franje Lučića niknulo je klizalište, a ispred Muzeja Turopolja postavljen je adventski vijenac. Tijekom prosinca ovo će biti centralno mjesto svih događanja. U tijeku su užurbane pripreme, kako bi sve bilo spremno do nedjelje i paljenja prve adventske svijeće. Dovezena je i teška mehanizacija bez čije pomoći teško da bi stvari bile gotove u na vrijeme.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno