Poveži se s nama

Gospodarstvo

FOTO Kako iskoristiti subotu prijepodne? Idemo očistiti jezera od smeća!

U akciji “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” građani su uz potporu VG Čistoće, ŠRU Odre, DVD-a Novo Čiče i KUD-a Novo Čiče čistili jezera Ježevo i Čiče, ali i preostale lokacije koje su određene kao problematične

Objavljeno

Umjesto da vikend počnu ispijanjem kave na toplom i suhom, možda i laganom šetnjom gradom, vrijedni građani odlučili su ovu subotu otvoriti akcijom čišćenja pod nazivom “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”. Nije im smetala ni lagana kišica koja je dosađivala, ni blato na sve strane, koje je stvorila kiša koja je padala cijeli tjedan… Sve skupa počelo je još u petak, a u subotu u 9 sati društvo se okupilo na jezeru Ježevo, da bi se zatim prebacilo na Čiče, na veliko jezero, gdje su u pomoć morali priskočiti i kamioni, traktor, vatrogasna vozila…

– Čiste se divlja odlagališta na dogovorenim lokacijama na području Velike Gorice. U ovu akviju uključene su Hrvatske šume sa svojih 13 lokacija, koje su već ranije započele s akcijom čišćenja, ali i Hrvatske vode, također sa svojim lokacijama. U svemu tome sudjeluju i ŠRU Odra, KUD Novo Čiče, DVD Novo Čiče te ostali vrijedni sudionici – rekli su nam iz VG Čistoće.

Pojavio se na čišćenju i direktor VG Čistoće Ivan Rak, koji se pridružio akciji kroz koju je skupljena ogromna količina glomaznog i svakog drugog otpada. Ima tu i građevinske šute, i komada namještaja, i sitnoga smeća… Svega toga po završetku ove sjajne akcije više neće biti, sve obuhvaćene lokacije poprimit će sasvim novi izgled.

 

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno