Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Jane u punoj dvorani Goričanima pjevale o starim običajima i modernim vremenima

Otpjevale su 21 pjesmu, uglavnom ljubavne tematike, a gledatelji su čuli i kako zvuče u rock vartijatni s Bandom Retrodukcija

Objavljeno

Tradicionalni godišnji koncert koji VIS Jane, uz pratnju svojih Jankića, svake godine poklanjaju gradu jučer je još jednom napunio dvoranu Pučkog otvorenog učilišta. Pjevale su o starim običajima i modernim vremenima, a ugostile su i Band Retrodukcija te spojile njihov rock sa svojim etno izričajem.

“Kroz nekoliko mjeseci priprema uspjeli smo održati dovoljno zajedničkih proba i završni produkt je ispao sasvim solidan. Ovo je prva suradnja Jana i Retrodukcije, ali nadam se ne i posljednja jer sam jako uživala u tome. Htjele smo eksperimentirati s rock izričajem i spojiti ga s našim etno. Iz toga je nastala stara narodna ‘Oj Otočec‘ u psihodeličnoj rock verziji”, ispričala je Ana Jaklinović, voditeljica Jana.

11.03.2017. Velika Gorica – VIS Jane održale godišnji koncert. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Inspiraciju za pjesme Jane nalaze i u brojnim gostovanjima u inozemstvu, a tako su odlučile u svoj repertoar uvrstiti i talijansku pjesmu ‘La mulla de Parenzo‘. Posvetile su je natjecanju na kojem su prošle godine u Italiji osvojile zlato.

Osim brojnih hrvatskih etno pjesama kojima su publiku provele svim dijelovima Lijepe naše, Jane su otpjevale i tradicionalnu bugarsku pjesmu ‘Ergen deda‘, a želja im je jednom nastupiti i u toj državi te čuti kako ju oni izvode. Ipak, gorička publika bila je zadovoljna veselom izvedbom koju su pripremile Jane.

“Svaka čast curama jer je program bio jako zahtjevan, ali od prvog do zadnjeg tona je sve bilo na mjestu, a snaga im je ostala do zadnje pjesme”, rekla je Ana Jaklinović i dodala kako se Jane nakon ovog koncerta nastavljaju pripremati i vježbati za ostale nastupe i natjecanja.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

(Dis)funkcija glave gostuje na Festivalu glumca

Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić večeras nastupaju u Vukovaru

Objavljeno

on

Predstava Scene Gorica gostuje večeras u 21 sat u Hrvatskom domu Vukovar, gdje se od 5. do 13. rujna održava 27. Festival glumca. Na repertoar festivala izbornik Nedim Prohić uvrstio je, među 17 izabranih predstava, i (Dis)funkciju glave. U predstavi gledatelji prate posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje.

– Lijepo je za istaknuti i pohvaliti se kako je naša Scena Gorica i ove godine na Festivalu glumca. (Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita, a sada će ju publici predstaviti naša glumačka ekipa – kažu iz Scene Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Iskustva iz poslovnica za otkup zlata: Kako do najveće isplate?

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna

Objavljeno

on

Autor

Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Velike Gorice.

Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više tisuća kuna, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Velike Gorice je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Veliku Goricu, na adresi Zagrebačka 15 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.

Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Sedam izliječenih i četiri novooboljela na goričkom području

U županiji 13 novooboljelih, 16 izliječenih.

Objavljeno

on

Na području Zagrebačke županije evidentirana je 421 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o trinaest osoba više, a šesnaest je osoba izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 126 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 284 osobe, a 11 ih je preminulo.

Po četiri nova slučaja zabilježena su u ispostavama Zaprešić i Velika Gorica, po dva nova slučaja u ispostavama Sveti Ivan Zelina i Samobor od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo.

Sedam izliječenih osoba je u Ispostavi Velika Gorica, pet izliječenih osoba u Ispostavi Dugo Selo, te po dvije izliječene osobe u ispostavama Jastrebarsko i Zaprešić.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno