Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Jane u punoj dvorani Goričanima pjevale o starim običajima i modernim vremenima

Otpjevale su 21 pjesmu, uglavnom ljubavne tematike, a gledatelji su čuli i kako zvuče u rock vartijatni s Bandom Retrodukcija

Objavljeno

Tradicionalni godišnji koncert koji VIS Jane, uz pratnju svojih Jankića, svake godine poklanjaju gradu jučer je još jednom napunio dvoranu Pučkog otvorenog učilišta. Pjevale su o starim običajima i modernim vremenima, a ugostile su i Band Retrodukcija te spojile njihov rock sa svojim etno izričajem.

“Kroz nekoliko mjeseci priprema uspjeli smo održati dovoljno zajedničkih proba i završni produkt je ispao sasvim solidan. Ovo je prva suradnja Jana i Retrodukcije, ali nadam se ne i posljednja jer sam jako uživala u tome. Htjele smo eksperimentirati s rock izričajem i spojiti ga s našim etno. Iz toga je nastala stara narodna ‘Oj Otočec‘ u psihodeličnoj rock verziji”, ispričala je Ana Jaklinović, voditeljica Jana.

11.03.2017. Velika Gorica – VIS Jane održale godišnji koncert. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Inspiraciju za pjesme Jane nalaze i u brojnim gostovanjima u inozemstvu, a tako su odlučile u svoj repertoar uvrstiti i talijansku pjesmu ‘La mulla de Parenzo‘. Posvetile su je natjecanju na kojem su prošle godine u Italiji osvojile zlato.

Osim brojnih hrvatskih etno pjesama kojima su publiku provele svim dijelovima Lijepe naše, Jane su otpjevale i tradicionalnu bugarsku pjesmu ‘Ergen deda‘, a želja im je jednom nastupiti i u toj državi te čuti kako ju oni izvode. Ipak, gorička publika bila je zadovoljna veselom izvedbom koju su pripremile Jane.

“Svaka čast curama jer je program bio jako zahtjevan, ali od prvog do zadnjeg tona je sve bilo na mjestu, a snaga im je ostala do zadnje pjesme”, rekla je Ana Jaklinović i dodala kako se Jane nakon ovog koncerta nastavljaju pripremati i vježbati za ostale nastupe i natjecanja.

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno