Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Jane osvojile zlato na međunarodnom natjecanju u Italiji

Objavljeno

Na 8. međunarodnom natjecanju zborova ‘Isola del Sole 2016‘ u talijanskom mjestu Grado ženski vokalno instrumentalni sastav Jane osvojio je zlato. Uspjeh Goričanki je iznimno velik s obzirom da su nastupile u konkurenciji 29 zborova iz 15 zemalja svijeta.

 

“Osim nas, nastupili su zborovi iz Češke, Danske, Norveške, Kine, Indonezije, Estonije, Slovenije, Srbije, Rumunjske, Švedske, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Italije. U pitanju je ugledna međunarodna zborska manifestacija koja se odvijala u 11 različitih natjecateljskih kategorija”, kaže tajnica sastava Alina Haraminčić.

 

foto: Jane

 

Jane su nastupile u kategoriji ‘Folklor‘ s pjesmama koje obuhvaćaju nekoliko hrvatskih regija. Izvele su četiri skladbe: Jelica vezuje – narodna pjesma iz Baranje u obradi Zlatka Potočnika; Ivanjska – Turopolje – Franjo pl Lučić; Vrlika – Dalmacija – obrada Ivica Potočnik; Dobra večer uzorita – Dalmacija – obrada Ivica Potočnik.

 

Osim u natjecateljskom dijelu, Goričanke su održale i nekoliko nastupa u Gradu, među kojima je poseban bio onaj u crkvi Sv. Eufemije ( Basilica Sant Eufemia, Grado). S posebnim emocijama izvele su pjesmu ‘Dobra večer uzorita’, čiju je izvedbu pohvalio i sam žiri.

 

“Na ovom najnovijem uspjehu posebno se zahvaljujemo našoj voditeljici Ani Jaklinović, glazbenom mentoru i aranžeru gotovi svih pjesama koje izvodimo Ivici Potočniku, Danijelu Skrbinu te našem gradu Velikoj Gorici, Zagrebačkoj županiji i Ministarstvu kulture Republike Hrvatske koji nas prate kroz sve ove godine”, napomenula je Haraminčić.

 

vis-jane

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno