Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Gradska četvrt Pleso obilježila svoj dan

Objavljeno

20.06.2020. Velika Gorica. Dan Gradske četvrti Pleso, ”Malonogometni turnir Pleso 2020”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dan Gradske četvrti Pleso obilježen je jučer cjelodnevnim događanjem koje je započelo u jutarnjim satima malonogometnim turnirom po kiši. Vijeće Gradske četvrti Pleso je u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana domovinskog rata organiziralo ”Turnir u malom nogometu Pleso 2020”, koji je bio zapravo turnir u dva dijela: ‘otvoreni turnir’ i turnir pleških ulica (mogli su nastupiti samo igrači s Plesa).

20.06.2020. Velika Gorica. Dan Gradske četvrti Pleso, ”Malonogometni turnir Pleso 2020”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tijekom dana vrijeme se promijenilo nabolje, pa su utakmice odigrane na suhom terenu s umjetnom travom, bez ‘jutarnjeg klizanja’. Plešani i njihovi gosti mogli su uživati tijekom dana u ugodnom ozračju, dobroj gastronomskoj ponudi te u večernjim satima u raznovrsnoj glazbi sastava Zakon šutnje.

20.06.2020. Velika Gorica. Dan Gradske četvrti Pleso, ”Malonogometni turnir Pleso 2020”. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Osim turnirskih utakmica odigrane su i dvije revijalne utakmice: u prvoj su se susrele seniorsko-veteranske selekcije Plesa i Grada Velike Gorice, a u drugoj pionirske selekcije HNK Gorice i Plesa.

Galerija fotografija

Vijesti

Počeli radovi na izgradnji Kačićeve

Radovi će trajati 70 radnih dana, a tijekom tog vremena na snazi je privremena regulacija prometa

Objavljeno

on

Počeli su radovi na izgradnji Ulice Andrije Kačića Miošića, od raskrižja s Ulicom Slavka Kolara do raskrižja s Kurilovečkom ulicom. Navedena ulica bit će zatvorena za sva vozila, osim za vozila stanara i poslovnih subjekata. Na području oko zone radova, odnosno u okolnim ulicama uvodi se privremena regulacija prometa. Navedeni radovi trajat će 70 radnih dana. Mole građani za razumijevanje i poštivanje znakova privremene regulacije prometa za vrijeme trajanja radova.

 

Nastavi čitati

Vijesti

I Gorica i županija bez novozaraženih

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata nema novooboljelih osoba na području županije. Dobra vijest je i kako su dvije osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuo je Stožer civilne Zagrebačke županije .

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Udruga 153. brigade HV proslavila 20 godina postojanja

Objavljeno

on

Udruga pripadnika 153. brigade Hrvatske vojske u subotu je obilježila 20. godišnjicu osnutka.

– S ponosom smo se prisjetili svih događanja sa ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade. Čuvamo i širimo povijesnu istinu o ratnom putu 153. brigade te čuvamo sva vjerodostojna svjedočenja o ratnom putu naše brigade te uspomene na poginule pripadnike brigade. Cilj nam je i prenositi mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu – kazali su iz Udruge.

Zahvalili su Gradu Velikoj Gorici što ih podupire jer bez njihove podrške, kažu, ne bi mogli realizirati sve svoje programe. A programa je zaista mnogo. Kroz godine, udruga surađuje s osnovnim školama s područja Velike Gorice i njenih općina, pokrenuli su inicijativu 2005. godine kako bi se izgradio Spomen park 153. brigadi u Velikoj Buni, a rade i na aktivnostima vezanim uz Spomen doma i Spomen parka. To su samo neke od brojnih aktivnosti udruge.

– Vjerujemo u daljnju suradnju s Gradom Velika Gorica te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i kvalitetnom funkcioniranju projekata, a posebno prijedlogu sadržaja Spomen doma – zaključili su.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno