Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Goričani dobili najmoderniju kardiološku ambulantu, prvi korak prema izgradnji Medicinskog centra

Cilj je smanjiti smrtnost na području grada, ali i cijelog Turopolja

Objavljeno

U sklopu velikogoričkog Doma zdravlja opremljena je novouređena kardiološka i internistička ambulanta. Goričani tako za pregled srca više neće trebati odlaziti u Zagreb jer će i u svom gradu imati vrhunsku medicinsku skrb.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

„Ovdje se može obaviti ultrazvuk, EKG, ergometrija i sve ostale specijalističke preglede koji su potrebni za internu i kardiološku medicinu. Očekujemo još samo potrebnu dokumentaciju koja treba stići u Dom zdravlja i aranžman sa liječnicima specijalistima, vjerojatno onima iz bolnice Sestara milosrdnica“, kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Ravnatelj goričkog Doma zdravlja dr. Stjepan Zagorac ističe kako je riječ o velikom iskoraku u podizanju kvalitete života pacijenata s područja grada i pripadajućih općina.

„Vjerojatno nije lako gužvati se u autobusu, tramvaju, penjati se gore na Rebro ili odlaziti se naručivati i čekati mjesecima. Ovdje će biti daleko komotnije. Mislim da je to veliki iskorak i da će se pokazati kao dobar potez“, istaknuo je dr. Zagorac.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. Cilj moderne kardiološke ambulante u Gorici upravo je smanjiti smrtnost na području grada, ali i cijelog Turopolja.

„Hoćemo li smanjiti, to nam je namjera zbog koje smo i išli u ovaj projekt. Ako spasimo samo jednog pacijenta napravili smo puno. Ovo sve nije toliko vrijedno koliko je taj jedan život“, poručio je ravnatelj Zagorac.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna pod nazivom Ordinacija iz bajke realiziran je u suradnji Grada, Županije i Večernjeg lista.

„Ideja je da zajedno s partnerima izaberemo neku ustanovu važnu za zdravlje ili razvoj djece, opremimo je, učinimo ugodnim za oko i boravak. Ovo je treća akcija Večernjeg lista u Velikoj Gorici“, rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Gradonačelnik Barišić napominje kako je moderna kardiološka ambulanta prvi korak prema izgradnji Medicinskog centra u Velikoj Gorici sa nizom specijalističkih ordinacija.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno