Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Goričani dobili najmoderniju kardiološku ambulantu, prvi korak prema izgradnji Medicinskog centra

Cilj je smanjiti smrtnost na području grada, ali i cijelog Turopolja

Objavljeno

U sklopu velikogoričkog Doma zdravlja opremljena je novouređena kardiološka i internistička ambulanta. Goričani tako za pregled srca više neće trebati odlaziti u Zagreb jer će i u svom gradu imati vrhunsku medicinsku skrb.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

„Ovdje se može obaviti ultrazvuk, EKG, ergometrija i sve ostale specijalističke preglede koji su potrebni za internu i kardiološku medicinu. Očekujemo još samo potrebnu dokumentaciju koja treba stići u Dom zdravlja i aranžman sa liječnicima specijalistima, vjerojatno onima iz bolnice Sestara milosrdnica“, kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Ravnatelj goričkog Doma zdravlja dr. Stjepan Zagorac ističe kako je riječ o velikom iskoraku u podizanju kvalitete života pacijenata s područja grada i pripadajućih općina.

„Vjerojatno nije lako gužvati se u autobusu, tramvaju, penjati se gore na Rebro ili odlaziti se naručivati i čekati mjesecima. Ovdje će biti daleko komotnije. Mislim da je to veliki iskorak i da će se pokazati kao dobar potez“, istaknuo je dr. Zagorac.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj. Cilj moderne kardiološke ambulante u Gorici upravo je smanjiti smrtnost na području grada, ali i cijelog Turopolja.

„Hoćemo li smanjiti, to nam je namjera zbog koje smo i išli u ovaj projekt. Ako spasimo samo jednog pacijenta napravili smo puno. Ovo sve nije toliko vrijedno koliko je taj jedan život“, poručio je ravnatelj Zagorac.

09.05.2017. – Velika Gorica – Opremljena kardiološka ambulanta Doma zdravlja. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna pod nazivom Ordinacija iz bajke realiziran je u suradnji Grada, Županije i Večernjeg lista.

„Ideja je da zajedno s partnerima izaberemo neku ustanovu važnu za zdravlje ili razvoj djece, opremimo je, učinimo ugodnim za oko i boravak. Ovo je treća akcija Večernjeg lista u Velikoj Gorici“, rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Gradonačelnik Barišić napominje kako je moderna kardiološka ambulanta prvi korak prema izgradnji Medicinskog centra u Velikoj Gorici sa nizom specijalističkih ordinacija.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Potpisan ugovor koji će u Pučko otvoreno učilište dovesti novu tehnologiju

Anita Pišković: ‘Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom, u našem Učilištu postaje stvarnost’

Objavljeno

on

Pučko otvoreno učilište i Turska agencija za suradnju i koordinaciju potpisali su  danas ugovor o zajedničkom projektu stručnog usavršavanja za osnovno 3D modeliranje i korištenje 3D printera. U sklopu ovog projekta POUVG će dobiti vrijednu donaciju. Polaznici ovog programa znanje će stjecati na novom 3D printeru i 17 novih računala.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Naše Učilište trudi se ići ukorak s vremenom i pratiti suvremene tehnološke trendove. Ova nova tehnologija trebala bi stvoriti nova radna mjesta i znatno unaprijediti postojeće poslovne procese. Ono što se nekad činilo znanstvenom fantastikom, u našem učilištu postaje stvarnost. Ispis predmeta iz raznih materijala postala je realnost,  a 3D modeliranje nova tehnologija sadašnjosti i budućnosti – rekla je Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

TIKA-i je goričko Učilište najzanimljivije zbog njegovog prostornog položaja. Ova Agencija u Hrvatskoj je prisutna od 2016. godine te potiče razne obrazovne, socijalne i kulturno-povijesne projekte.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

– Ovo je prvi projekt iz stručnog usavršavanja u kojem sudjelujemo u Hrvatskoj. Nadam se i vjerujem da će ova suradnja potrajati i da će biti još ovakvih projekata. Ovo je tek  prvi modul koji smo ponudili Pučkom otvorenom učilištu – poručio je Haşim Koç, turski ataše i koordinator TIKA-e.

Stručni program trajat će 100 sati, a svaki polazni po završetku programa bit će kvalificiran za 3D modeliranje na računalu i korištenje 3D printera. Edukacija će se održavati u vrhunski opremljenoj informatičko – tehničkoj učionici uz stručno vodstvo predavača iz Ankare.

– Smatramo da ova vrijedna donacija i vrhunska oprema uvelike će pomoći unaprijediti ljudske potencijale, ali stvoriti dodatnu vrijednost Pučkom otvorenom učilištu i Velikoj Gorici. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i mogu potvrditi da Grad Velika Gorica daje punu podršku Pučkom otvorenom učilištu u njihovom radu i djelovanju – istaknuo je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno