Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Globalnom prosvjedu za klimu priključili se i u OŠ Novo Čiče

Prosvjede je inicirala djevojčica Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je potaknula mlade diljem svijeta da se pobune protiv apatije i nezainteresiranosti vladajućih. Pridružili su im se i školarci iz cijele Hrvatske, pa tako i iz Novog Čiča

Objavljeno

U petak su se učenici i djelatnici OŠ Novo Čiče uključili su se u globalni prosvjed protiv klimatskih promjena. Prosvjede je inicirala djevojčica Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je potaknula mlade diljem svijeta da se pobune protiv apatije i nezainteresiranosti vladajućih. Prosvjedi su organizirani i diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Varaždin…), pa su se i u ovoj našoj školi odlučili pridružiti.

Dan je protekao u ekološkom raspoloženju; na ulazu u knjižnicu malene korisnike je dočekao transparent o prosvjedu za klimu, što je zainteresiralo učenike nižih razreda te su se tijekom odmora pridružili projekciji ekoloških filmova o prevenciji, gospodarenju i zbrinjavanju otpada.

– Nakon projekcije smo razgovarali o onome što smo gledali i o tome kako mi možemo aktivno djelovati kako bismo sačuvali okoliš – rekli su iz OŠ Novo Čiče.

Članovi čitateljskog kluba “Knjigoljupci”, koji se sastaju petkom ujutro, bavili su se čitanjem ekoloških priča te smo dovršili transparente za popodnevni prosvjed. Prije početka nastave djelatnici i učenici viših razreda okupili su se pred ulazom škole i simboličnih pet minuta prosvjedovali držeći transparente. Učenici tvrde da, iako su mladi, znaju da je budućnost na njima i kako bi je spasili, potrebno je djelovati danas!

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno