Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Globalnom prosvjedu za klimu priključili se i u OŠ Novo Čiče

Prosvjede je inicirala djevojčica Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je potaknula mlade diljem svijeta da se pobune protiv apatije i nezainteresiranosti vladajućih. Pridružili su im se i školarci iz cijele Hrvatske, pa tako i iz Novog Čiča

Objavljeno

U petak su se učenici i djelatnici OŠ Novo Čiče uključili su se u globalni prosvjed protiv klimatskih promjena. Prosvjede je inicirala djevojčica Greta Thunberg, švedska aktivistica koja je potaknula mlade diljem svijeta da se pobune protiv apatije i nezainteresiranosti vladajućih. Prosvjedi su organizirani i diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Varaždin…), pa su se i u ovoj našoj školi odlučili pridružiti.

Dan je protekao u ekološkom raspoloženju; na ulazu u knjižnicu malene korisnike je dočekao transparent o prosvjedu za klimu, što je zainteresiralo učenike nižih razreda te su se tijekom odmora pridružili projekciji ekoloških filmova o prevenciji, gospodarenju i zbrinjavanju otpada.

– Nakon projekcije smo razgovarali o onome što smo gledali i o tome kako mi možemo aktivno djelovati kako bismo sačuvali okoliš – rekli su iz OŠ Novo Čiče.

Članovi čitateljskog kluba “Knjigoljupci”, koji se sastaju petkom ujutro, bavili su se čitanjem ekoloških priča te smo dovršili transparente za popodnevni prosvjed. Prije početka nastave djelatnici i učenici viših razreda okupili su se pred ulazom škole i simboličnih pet minuta prosvjedovali držeći transparente. Učenici tvrde da, iako su mladi, znaju da je budućnost na njima i kako bi je spasili, potrebno je djelovati danas!

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno